U Poreču u četvrtak 4. gospodarski forum Istre

Boris Sabatti i Sanja Kantaruti pozvali poduzetnike da se prijave za sudjelovanje (M. ANGELINI)
Boris Sabatti i Sanja Kantaruti pozvali poduzetnike da se prijave za sudjelovanje (M. ANGELINI)

U porečkom hotelu Laguna Parentium u četvrtak će se, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića, održati 4. gospodarski forum Istre, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare direktor Istarske razvojne agencije (IDA) Boris Sabatti.

Predsjednik Josipović će na forumu, koji počinje u 10 sati, održati pozdravni govor. Najavljen je i dolazak predstavnika Vlade, no zasad nije poznato tko će doći budući da se u četvrtak održava i sjednica Vlade.

Kako je najavio Sabatti, jedna od tema ovogodišnjeg foruma bit će uloga jedinica lokalne samouprave u gospodarskom razvoju Istarske županije, o čemu će govoriti gradonačelnici Pule, Rovinja i Buzeta Boris Miletić, Giovanni Sponza i Valter Flego. Sanja Tišma, ravnateljica Instituta za međunarodne odnose, kao i znanstveni suradnik na tom institutu Krešimir Jurlin, govorit će o zelenom poduzetništvu. O znanstveno-istraživačkim centrima u funkciji razvoja gospodarstva govorit će Dean Ban, ravnatelj porečkog Instituta za poljoprivredu i turizam, te Danijela Poljuha, stručna savjetnica u METRIS-u.

Potencijale IT-ja u svijetu predstavit će Veselin Vuković, direktor prodaje uspješne pulske tvrtke Infobip. Sabatti je kazao da je Infobip počeo upravo u IDA-inom poduzetničkom inkubatoru, a danas je jedna od boljih tvrtki u Istri koja posluje u cijelom svijetu i zapošljava 400 radnika.

Na koncu, mogućnosti financiranja poduzetnika iz EU-fondova predstavit će Ružica Gelo, direktorica Centra za EU pri HGK-u. O e-marketingu u istarskom turizmu govorit će Branko Curić, pročelnik Županijskog odjela za turizam, te Siniša Miljević, direktor Istarske razvojne turističke agencije (IRTA).

Iz IDA-e poručuju poduzetnicima koji žele sudjelovati na forumu da se prijave do srijede ujutro putem web-stranice IDA-e (www.ida.hr), što je nužno zbog protokola predsjednika RH. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter