U Poreču Svjetsko srednjoškolsko prvenstvo u futsalu

Hrvoje Čustonja i Josip Košutić
Hrvoje Čustonja i Josip Košutić

Prvo službeno Svjetsko srednjoškolsko prvenstvo u malom nogometu (futsalu) održat će se u Poreču od 4. do 9. travnja.

- Nastupit će oko 600 učenika, djevojaka i mladića od 16 do 18 godina, raspoređenih u 33 ekipe iz 21 države - kazao je Hrvoje Čustonja glavni tajnik HŠSS-a i član izvršnog odbora Međunarodne federacije školskog sporta (ISF).

Deset ženskih i 23 muške ekipe bit će smješteno u porečkom hotelu Delfin, dok će se utakmice igrati u dvorani Žatika i Intersport, a ulaz je slobodan. Kina, Izrael, Brazil, Italija, Portugal, Francuska, Turska, Kosovo, Belgija i Hrvatska dolaze i sa ženskom i muškom ekipom (dvije potonje i s dvije muške ekipe), dok će Austrija, Gruzija, Nizozemska, Slovačka, Engleska, Srbija, Bugarska, Slovenija, Iran, Mađarska i Cipar imati samo mušku ekipu.

Svečano otvorenje zakazano je u sportskoj dvorani Intersport 1 u ponedjeljak u 18 sati, dok će se u četvrtak 7. travnja od 14 do 21 sat na glavnom porečkom trgu u programu "Susret nacija" na prigodnim štandovima kroz glazbeno-scenski nastup javnosti predstaviti ekipe iz svih zemalja sudionica prvenstva. Hrvatsku na prvenstvu predstavljaju djevojke iz Športske gimnazije iz Zagreba i momci iz Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole iz Samobora koji su bili lanjski državni prvaci u futsalu, a pridodana im je ekipa XIII. Gimnazije iz Zagreba.

Raspored utakmica, zanimljivosti i ostale informacije mogu se pratiti na isf-futsal2016.com ili na društvenim mrežama. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter