U Porecu svjetske medicinarske igre

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svecanim polaganjem prisege predstavnika lijecnika i medicinara iz zemalja širom svijeta sinoc su na poreckom Trgu slobode pocele 31. svjetske sportske igre zdravstvenih djelatnika.

Igre ce se na poreckim sportskim terenima odvijati do petka. Porec je prvi hrvatski domacin ovog susreta, a dobrodošlicu natjecateljima iz 46 zemalja, koliko ih ove godine sudjeluje u manifestaciji, zaželjeli su Liliane Laplaine-Montheard, predsjednica i osnivacica Igara, direktor Turisticke zajednice Nenad Velenik i gradonacelnik Edi Štifanic, koji je službeno otvorio igre.



Ovih ce se dana u poreckim sportskim dvoranama i terenima turistickih naselja oko dvije tisuce sudionika natjecati u atletici, krosu, košarci, odbojci, biciklizmu, nogometu, tenisu i drugim sportovima. Nekolicina natjecanja, poput onih u golfu, plivanju i streljaštvu, održat ce se na terenima u Rovinju, Novigradu, Crvenom vrhu i Brijunima.

Osim sportskih natjecanja na programu je i cetverodnevni simpozij o prehrani sportaša. Podjela medalja pobjednicima natjecanja zakazana je svake veceri u 21 sat na Trgu slobode.


Podijeli: Facebook Twiter