U Poreču promovirano "pivsko" trčanje

Adriano Ivetić, Slaven Ferenčić i Petar Nemić
Adriano Ivetić, Slaven Ferenčić i Petar Nemić

U porečkoj industrijskoj zoni održana je besplatna promocija limitirane serije belgijskog piva koju je nakon četiri mjeseca dozrijevanja predstavila porečka pivovara Bura Brew, a tom prigodom, pored ispijanja svima dobro znane tekućine, istovremeno je organizirana i promocija posebne utrke, takozvane "Beer drinking mile".

Kako nam je rekao organizator natjecanja Erik Lukšić, ovogodišnja novost u rekreativnom trčanju pod nazivom "Teći, isti, piti", a koja uz suradnju klastera turističkih zajednica južne Istre spaja zdrav život i gastronomiju, bilo je i organiziranje posebne zanimljive utrke u kojoj ljubitelji trčanja i piva te dvije ljubavi mogu spojiti u jedno. Dosad je nešto slično bilo organizirano s vinom, pršutom, paštom i drugim hedonističkim gastro delicijama, a u ovoj posebnoj disciplini koju su izmislili Amerikanci, natjecatelji moraju popiti pivo i zatim trčati, a kasnije nakon svakog kruga ponovno iskapiti tri decilitra piva i u žestokom ritmu nastaviti dalje. S obzirom da je ovo bila samo generalna proba za pravu "majlericu" koja će biti održana na atletskoj stazi stadiona na Verudi sredinom srpnja, možemo slobodno reći da će ona biti veoma zanimljiva i okupiti mnogobrojne sudionike.

Start je u Poreču označen u 18 sati, a desetoro "najžešćih" trkača je unatoč svega dva ispijena piva, uspjelo ostvariti zadivljujuće rezultate. Okolo raznoraznih hala industrijske zone tom prigodom otrčali su skraćenu varijantu, umjesto milje, otrčali su kilometar, a nakon dva kruga i isto toliko ispijenih "Burinih" piva, prvi je kroz ciljnu ravninu u vremenu 3.25 minuta prošao Slaven Ferenčić. Drugi je bio Adrijano Ivetić u vremenu od 3.47, a treći s deset sekundi zaostatka za Ivetićem, Petar Nemić.

I dok su neki krugove kasnije trčali i bez popijene čašice, jer to uz fizički napor iziskuje i dobar želudac, ostali su prisutni i pridošli ispijajući novo pivo navijali da se trkači što bolje iskažu. A što reći o novom pivu porečkog pogona Bura Brew, čije je vjetar u leđa sudionicima dao još veći poticaj u boljem i bržem prolaženju kroz cilj. Radi se o biri limitirane serije nazvane Brew IBA - Istrian Belgian Ale, s kvascem abbaye. Tamne je boje, veoma pitko i, prema viđenom, svima se dopala. (Zapisao i snimio Ivan GRGAT)


Podijeli: Facebook Twiter