U Porecu predolimpijske kvalifikacije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon Svjetskog prvenstva za rukometaše, te muške teniske, košarkaške i rukometne reprezentacije koji su u njoj vec odigrali službene i pripremne utakmice, došao je red da najveca istarska dvorana, porecka Žatika, ugosti i hrvatsku žensku odbojkašku reprezentaciju.

Porec ce, naime, odlukom Hrvatske odbojkaške unije, od 9. do 13. studenog biti domacin jednog o turnira druge faze europskih kvalifikacije za plasman na Olimpijske igre u Londonu sljedece godine.

Na turniru ce se za jedno mjesto koje vodi u daljnju fazu kvalifikacija natjecati šest reprezentacija koje ce u prvom dijelu natjecanja biti podijeljene u dvije ravnopravne skupine. Skupinu A cine Izrael, Grcka i Nizozemska, a skupinu B Švedska, Francuska i Hrvatska.

Natjecanja po skupinama odvijat ce se od 9. do 11. studenog, a po dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine plasirat ce se u polufinale koje je na programu 12. studenog, dok se finale igra 13. studenog u 19 sati.

Hrvatska ce u prvom dijelu natjecanja po skupinama svoje dvije utakmice odigrati od 19 sati, 9. studenog sa Švedankama i 10. studenog s Francuskinjama.

Pored Poreca, još dva turnira druge faze kvalifikacija igrat ce se u Rusiji i Azerbejdžanu, a pobjednik svakog od tri kvalifikacijska turnira ce se u svibnju sljedece godine u Istanbulu ogledati na završnom europskom kvalifikacijskom turniru za plasman na OI.

Hrvatska reprezentacija se pod vodstvom izbornika Damira Jurka okuplja u poreckom hotelu Valamar Dimant u cijoj ce se sportskoj dvorani naredna dva tjedna, do pocetka kvalifikacijskog turnira, pripremati i odigrati nekoliko sparing-utakmica s Dinamom iz Moskve koji se takoder priprema u Porecu.

U odnosu na reprezentaciju koja je u rujnu igrala na Europskom prvenstvu, nastup na predolimpijskom kvalifikacijskom turniru su, svaka iz svojih razloga, otkazale Maja Poljak i Marina Miletic, tako da bi izbornik Jurko u Porecu na raspolaganju trebao imati preostalih deset djevojaka s europske smotre, uz Sennu Ušic Jogunica i Maju Katic koje nisu bile na Europskom prvenstvu. (Kristijan KLARIC)


Podijeli: Facebook Twiter