U Poreču počinje 20. festival Jazz in Lap

Ty Le Blanc
Ty Le Blanc

Večeras započinje 20. po redu festival jazz i bluese glazbe "Jazz in Lap" u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč, glazbeno–scenske djelatnosti i izbornice Katje Restović. Koncerti će se tijekom srpnja i kolovoza održavati svake srijede s početkom u 22 sata u Caffe del Mar – Hotela Palazzo. Otvaranje sezone od deset koncerata pripao je Zdenki Kovačiček uz trio: Branko Bogunović-Pif na gitari, Lino Dević bas gitara te Krešo Randić na bubnjevima. 

Nakon njih slijedi koncert Davida Savčića & La Passion Escondida uz flamenco plesača, te nastup hrvatskog jazz benda "Mel and Little Thunders" s Melitom Lovričević. Koncem srpnja u Poreč dolazi Renato Chicco sa svojim triom "Trio organ grinders" uz Ratka Zjaca na gitari i Klemensa Marktlua na bubnjevima.

Početkom kolovoza predstavit će se brazilski pjevač i gitarist  Adriano Trindade. Potom slijedi svjetski poznat jazz pjevač JD Walter, a nakon njega koncert će održati glumac i pjevač Max Hozić i Ty Le Blanc s kvartetom. Sredinom kolovoza nastupaju Gordan Gregurovic feat. Blues Brajders, a posljednji koncert Festivala "Jazz in Lap" 26. kolovoza zaključit će jazz i bluese pjevač i gitarist James Thompson koji u Poreč dolazi s velikom međunarodnim orkestrom glazbenika iz Amerike, Italije i Slovenije, a to su: Angelo Chiocca, vokal i saksofon, Janez Skaza, vokal i gitara, Aleš Ogrin i Caterina Stanisci na klavijaturama, te Tomi Purich na bubnjevima.

Pokrovitelji festivala su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Turistička zajednica Grada Poreča, te Grad Poreč. Ulaz na festival se ne naplaćuje. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter