U Porecu o fair playu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U poreckog Villi Polesini u srijedu je konferencijom za novinare predstavljen i svecano otvoren 17. europski fair play kongres koji ce se u cetvrtak i petak, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovica, održavati u Istarskoj sabornici.

Rijec je o godišnjem skupu Europskog fair play pokreta ciji je clan i Hrvatski olimpijski odbor, a tema ovogodišnjeg kongresa, u radu kojega sudjeluje 70 predstavnika 28 europskih zemalja, je "Sport kao dio kulture - fair play kao dio sportske kulture".

- Cilja naše organizacije je promijeniti svijest o sportu, vratiti ga korijenima u kojima je vladalo sportsko nadmetanje, bez danas toliko naglašene agresivnosti. Vjerujemo da to možemo ostvariti, premda je poimanje sporta danas odraz stanja u cijelom društvu.

Do tih ciljeva možemo stici samo konstantnom pravilnom edukacijom, prvenstveno najmladih, za što nam je potrebna i pomoc njihovih obitelji, škola i ostalih institucija koje ih odgajaju, rekao je predstavljajuci kongres predsjednik Europskog fair play pokreta Portugalac Carlos Goncalves.

- Rezultati ovog kongresa bit ce nam put i vodilja u edukaciji o fair playu od predškolskih ustanova do fakulteta, rijeci su predsjednice Hrvatskog fair play pokreta, naše proslavljene kuglacice Biserke Perman, od ove sezone clanice porecke Istre.

- U Sloveniji vec niz godina aktivno radimo na edukaciji o fair playu u sportu i zadovoljni smo kako naše ciljeve shvacaju mladi i vrhunski sportaši, nadovezao se Miroslav Cerar, proslavljeni gimnasticar u bivšoj Jugoslaviji.

Za trajanja kongresa u Villi Polesini, zakljucno s nedjeljom, može se pogledati izložba likovnih radova ucenika osnovnih škola, sportskih fotografija Hrvatskog zbora sportskih novinara i Hrvatskog sportskog saveza gluhih na temu fair playa.


Podijeli: Facebook Twiter