U Porecu 20 posto svih Plavih zastava

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svecanošcu na plaži Brulo kod hotela Valamar Diamant, Kristal i Rubin Riviere Porec obilježeno je podizanje 21 Plave zastave na 20 poreckih plaža (8 Riviere Porec, 9 Plave lagune, 3 gradske plaže) i u marini Parentium. Ovo je 12. godina otkako se Porec ukljucio u ovaj medunarodni projekt koji promovira održivi razvoj uz ocuvanje mora i priobalja te sigurne plaže i more.

"U Porecu je ceremonija podizanja zastave sve ljepša, a grad pokazuje koliko mu je stalo do gostiju. Znam da sam mnogim drugim hrvatskim turistickim odredištima dosadio jer im pod nos stalno stavljam Porec kao primjer, ali s 21 zastavom koja je podignuta u gradu ove godine Porec ima gotovo 20 posto svih Plavih zastava u Hrvatskoj, što je impresivno.

Puno puta zatvaramo oci da bismo maštali o necemu lijepome, a u ovom slucaju moram reci: otvorite oci jer je ono najljepše tu oko nas", rekao je Ante Kutle, predsjednik Pokreta ljubitelja prirode Lijepa naša, koji provodi u Hrvatskoj medunarodni projekt Plave zastave.



Devet Plavih zastava za Maistru
U petak je na plaži Maistrinog turistickog naselja Amarin takoder podignuta Plava zastava. Pritom je naglašeno da je ovo 11. godina zaredom da se u Rovinju i Vrsaru podižu Plave zastave, što je znak kontinuiteta u zaštiti plaža. Osim u Amarinu, u Maistri su ove sezone Plave zastave ponovno postavljene na plaže u Veštru, Polarima, Vilas Rubinu i na otoku Sv. Andrija u Rovinju te Valkaneli, Porto Soleu, Belvedereu i Koversadi u Vrsaru.



Tri Plave zastave na Istraturistovim plažama

Na plaži Laguna, u Istraturistovom turistickom naselju Sol Stella Maris, takoder se zavijorila Plava zastava, i to po osmi put u devet godina. Osim Lagune, pokraj vila Melia Istrian Villas, ove su ih godine dobile i plaže Kanova u Parku Umag i Katoro ispred hotela Melia Coral, a u Istraturistu isticu i da sve ostale njihove plaže prate standarde Plave zastave.


Podijeli: Facebook Twiter