U Poreču 103 cm snijega!?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na stranicama Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) jutros je objavljena tablica s podacima o visini snijega u 7 sati u nizu mjesta u Hrvatskoj. Među njima je i Pazin, u kojem je, po informacijama DHMZ-a, jutros bilo 9 cm snijega, ali i Poreč, u kojem je po istom izvoru bijeli pokrivač bio debeo zapanjujuća 103 cm! Više nego na Zavižanu (100) i tek 5 cm manje no u Begovom Razdolju!

Da sve bude čudnije, treba istaknuti da je u nedavnom naletu snježnih oborina na Istru Poreč zbog blizine mora ostao nezasniježen jer se snijeg odmah topio.

Budući da u Hrvatskoj postoje dva naseljena mjesta imena Poreč - jedno u Istri i drugo u Požeško-slavonskoj županiji, pomislili smo na prvu da je riječ o zabuni, odnosno nepreciziranju lokacije, no demantirao nas je sam DHMZ, koji je tijekom prijepodneva uklonio podatak o visini snijega u (bilo kojem) Poreču s tablice.

Zahvaljujući našoj kontinentalnoj informatorici koja je bila brža od nadležnih u ovom zavodu, "porečkosnježni" gaf DHMZ-a ipak smo uspjeli sačuvati u vidu screenshota njihove web-stranice. Pa nek' netko kaže da je Poreč grad blage klime :) (D. BLAŠKO)


Podijeli: Facebook Twiter