U poreckim dvoranama cetiri tisuce plesaca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Veliki finalni turnir svjetskog prvenstva u plesu ESDU (European Show Dance Union) Masters serije - World Dance Masters održava se od 16. do 20. svibnja po peti put u Intersport centru u Zelenoj Laguni, dok je za gala vecer rezervirana porecka dvorana Žatika.

Vještinu ce odmjeriti više od cetiri tisuce plesaca profesionalaca i amatera. Porec ce tijekom pet dana natjecanja postati svjetski plesni centar. Posjetitelji ce imati priliku vidjeti nekoliko stotina koreografija u dvanaest kategorija - od suvremenog do klasicnog plesa, jazza, hip-hopa, stepa, ulicnih i drugih stilova.

Pravo na nastup plesaci su izborili na osam nacionalnih kvalifikacijskih turnira, a natjecu se u solo nastupima i u skupinama. Njih više od tisucu koji nisu prošli kvalifikacije imat ce priliku to uciniti u prva dva dana natjecanja, a ocjenjivat ce ih renomirani suci svjetske plesne scene.

Na subotnjoj gala veceri DanceStar Night, ciji ce snimak objaviti i hrvatska nacionalna televizija, nastupit ce dvadeset najboljih koreografija, a njihovu uspješnost ocjenjivat ce celebrity žiri, cija je predsjednica teatrologinja Mani Gotovac, a clanovi plesacica i koreografkinja Ivona Brnelic, plesac i koreograf Žak Valenta, TV voditeljica Nevena Rendeli te kazališna i televizijska glumica Leonora Surian.

Glavni organizator natjecanja je ESDU, krovna europska asocijacija sa sjedištem u Klagenfurtu, koja u Europi i u svijetu kroz razne aktivnosti propagira ples, sport i kulturu, a potporu su pružili TZ Poreca i Plava laguna.


Podijeli: Facebook Twiter