U Porec po pregršt smijeha

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od sljedeceg tjedna porecko gradsko kazalište ugostit ce Zlatni zub, treci porecki mali festival smijeha, koji ce kroz deset dana publici predstaviti isto toliko komedija u izvedbi profesionalnih i amaterskih skupina iz cijele Hrvatske, najavile su na konferenciji za novinare Sanja Radetic Fatoric i Katja Restovic, ravnateljica i voditeljica kulturnih djelatnosti u Puckom otvorenom ucilištu.

Zastor festivala diže se u cetvrtak 4. ožujka komedijom "Miss Univerzal" šibenskog kazališta Talija u režiji Pera Mioca, a sljedecih dana nastavlja se predstavama "Izumitelj" zagrebackog kazališta Kerempuh u režiji Borisa Kovacevica te "Glasnogovornik" zagrebackog kazališta Pozor u režiji Georgija Pare.

Nedjelja, 7. ožujka, dan je rezerviran za predstavljanje lokalnih amaterskih trupa - prvo nastupaju glumci iz skupine Pako Klagi iz pazinskog kolegija s predstavom "Mirokulovi", a sat vremena kasnije na kazališne daske stupaju clanovi porecke udruge mladih USB s predstavom "Divojke za ženidbu" autora Danijela Nacinovica.

Nekoliko dana kasnije na repertoaru je premijera predstave "Ispod kože - svi smo isti" u izvedbi dramske radionice POUP-a, u kojoj su u zadnjih nekoliko mjeseci revno vježbale brojne porecke glumacke snage. Autor teksta je Max Hozic, a režiju potpisuje Katja Restovic.

Slijede predstave "Cinco i Marinko" kazališne družine Glumci u Zagvozdu i "Gole žene u kavezu" zagrebackog teatra Moruzgva te stand up komedija Ljube Bebica " Moj život", koja ce osim u foajeu kazališta biti uprilicena i pred korisnicima poreckog Doma za starije i nemocne.

Zadnji dan festivala zakljucit ce predstava "Rogonje" zagrebackog kazališta Gavran u režiji Zorana Mužica te dodjela nagrada za najbolje predstave.

Kao i prijašnjih godina kvalitetu svake predstave ocjenjuje publika jacinom i dužinom pljeska, koja se mjeri tzv. pljeskometrom, a najbolje ocekuje nagrada Zlatni zub.

- Željeli smo napraviti što više i što bolje za naše gradane. Nismo željeli smanjivati kvalitetu predstava, vec smo samo malo smanjili kvantitetu. Za vrijeme festivala karte ce se prodavati po 50 kuna za predstavu, a paket ulaznica za sve predstave košta 250 kuna, rekla je Restovic.


Podijeli: Facebook Twiter