U poplavama na sjeveru Australije troje mrtvih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Olujne kiše na sjeveroistoku Australije uzrokovale su smrt triju osoba a poplavljene su tisuće kuća čiji su se pojedini stanovnici morali skloniti na krovove kako bi izbjegli bujicu, objavile su u ponedjeljak vlasti.

Tijela dviju nestalih osoba pronađena su u ponedjeljak dok je jedan muškarac poginuo dan ranije želeći provjeriti svoj brod blizu grada Bundaberga, nekoliko stotina kilometara sjeverno od Brisbanea, na istočnoj obali.

Po riječima premijera države Queensland Campbella Newmana, četiri grada pod prijetnjom su bujica nakon prolaza uragana Oswald.

U Bundabergu 1.200 kuća već je poplavljeno, dodao je on.

Ondje je 18 stanovnika koji su se sklonili na krovove prebačeno helikopterom a desetak će ih biti prebačeno tijekom sljedećih sati, kazao je gradonačelnik tog grada od 50.000 stanovnika Mal Forman. Tri se osobe smatraju nestalima.

Newman je kazao da je bujica tekla takvom brzinom kroz Bundaberg da su isključili mogućnost evakuacije stanovništva morskim putem.

Do poplava je došlu u Gympieju, Maryboroughu i Lockyer Valleyju, epicentrima razornih poplava od prije dvije godine, kada je poginulo 35 osoba na istoku Australije. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter