U ponedjeljak tisuću porcija rižota s povrćem

S prošlogodišnjeg Istrafešta (B. PETROVIĆ)
S prošlogodišnjeg Istrafešta (B. PETROVIĆ)

Na tiskovnoj konferenciji u pulskoj turističkoj zajednici na temu već tradicionalne manifestacije "Istrafešt gastro Pula" direktorica pulskog TZ-a Sanja Cinkopan Korotaj navela je da je ove godine došlo do promjena u samoj manifestaciji koja se inače na Giardinima održavala svakog ponedjeljka u predsezoni i posezoni, odnosno u lipnju i rujnu.

Prvi razlog je, kako je navela, fiskalizacija zbog koje se porcije hrane više neće moći prodavati bez računa, a druga to što je pulska Tržnica u suradnji s turističkom zajednicom nabavila svoju veliku tavu za pripremanje gastro delicija.

Tava, koja je koštala 35 tisuća kuna (bez PDV-a), navela je, isprobat će se već ovog ponedjeljka kada će ugostitelji iz Vela Nere, Vodnjanke, restorana Kažela, Bukalete, Obrta Romina Hrelja i Garfilda u njoj pripremati veliki rižoto s povrćem, navela je Cinkopan Korotaj, uz riječi kako će se kuhati s rižom obrta Radix- Istra d.o.o. koji će na Giardinima imati svoj štand. Podijelit će se oko tisuću porcija. Manifestacija počinje u deset, a traje do 13 sati.

Iduća manifestacija na rasporedu je u ponedjeljak 24. lipnja kada će se pripremati fuži i to "fuži Marija".

Sergio Stupar  iz pulskog Udruženja obrtnika naveo je da će se na manifestaciji predstaviti i obrtnici Puljštine, odnosno južne Istre koji će turistima, ali i Puljanima po promotivnim cijenama ponuditi svoje proizvode - maslinovo ulje, razne domaće rakije, domaći med, sireve i skute, povrće, marmelade i smokvenjak, a novost su ove godine gljive i proizvodi od gljiva. Nudit će se i povrće lokalnih proizvođača i to po 20 posto nižim cijenama od aktualnih dnevnih cijena na tržnici.

Marinela Kolić, voditeljica projekta, navela je da će manifestaciju, kao i svake godine, glazbeno pratiti učenici pulske Glazbene škole.

Na pitanje hoće li se, kao i ranijih godina, manifestacija održavati u i posezoni Cinkopan Korotaj rekla je da još moraju vidjeti što će im donijeti fiskalizacija i isplati li se obrtnicima i ugostiteljima sudjelovanje budući da su cijene promotivne, a troškovi veliki. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter