U ponedjeljak predstavljanje knjige Sandija Blagonića

Sandi Blagonić (N. LAZAREVIĆ)
Sandi Blagonić (N. LAZAREVIĆ)

U ponedjeljak u 18 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula održat će se predstavljanje knjige "Istrijani protiv Istrana. Diskurzivna konstrukcija identiteta i simbolička natjecanja" autora dr. sc. Sandija Blagonića.

Knjiga analizira proizvodnju istarskog regionalnog identiteta od strane političkih elita devedesetih godina prošloga stoljeća pri čemu autor odgovara na pitanja o glavnim čimbenicima koji su utjecali na jačanje iskazivanja regionalnog identiteta na području hrvatskog dijela Istre tijekom 1990-ih te o mehanizmima kojima je taj identitet izgrađivao i prerađivao.

Knjigu će predstaviti profesor emeritus Miroslav Bertoša, dr. sc. Ivona Orlić, te autor dr. sc. Sandi Blagonić, a moderator će biti Ivan Žagar, prof. Organizator predstavljanja je Istarsko povijesno društvo u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Pula.

Sandi Blagonić rođen je 1972. godine u Puli. Diplomirao je etnologiju i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Magistrirao na istom fakultetu s temom "Geneza i razvoj subetničkih skupina u Istri od 16. stoljeća do danas". Doktorirao je naslovom "Objektiviranje identiteta u socijalnoj i političkoj mobilizaciji periferije". (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter