U ponedjeljak počinju ovogodišnji info dani za civilne udruge


Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva i ove godine od ponedjeljka do četvrtka održat će Info dane za organizacije civilnog društva za udruge, javne i privatne ustanove, jedinice lokalne i regionalne uprave i samouprave, te ostale zainteresirane građane. 

Problemi i mogućnosti

U ponedjeljak tako zainteresirani mogu sudjelovati na okruglom stolu "Civilno društvo - jedan od temelja razvoja naših zajednica" koji će se održati u Dnevnom boravku Rojca s početkom u 17 sati. Namijenjen je udrugama i organizacijama koje djeluju na području Pule i okolice te zainteresiranim građanima koji žele sudjelovati u raspravi o stanju civilnog društva u Puli. Teme će se protezati od problema s kojima se susreću akteri civilnog društva do mogućnosti koje postoje trenutno. S obzirom da je jedan od fokusa samoodrživost organizacija civilnog društva i njihova neovisnost o javnim sredstvima, Zaklada će iskoristiti priliku i za predstavljanje dostupnih natječaja različitih tijela za financiranje projekata i programa. 

U utorak je, u Studentskom centru Pula od 16 sati, na programu "ABCda" početnička edukacija za one koji tek ulaze u civilni sektor, osnivaju udruge ili su dobili novu značajniju ulogu u svojoj organizaciji, a nemaju prijašnjeg iskustva. 

Osnove djelovanja

ABCda je početnička edukacija o osnovama djelovanja udruga, svrsi, zadaćama te obvezama i pravima udruga. Kretat će se od osnovnih akata pa sve do financija udruga i obvezama koje one imaju. 

Svi zainteresirani za ove teme mogu se prijaviti do nedjelje putem Google obrasca: https://goo.gl/forms/lwt8s34iymPSz4BM2 ili direktno na e-mail [email protected]. (G. ROJNIĆ)

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter