U ponedjeljak natječaji za kulturu, socijalnu skrb i zdravstvo

Prijave mogu podnijeti ustanove, samostalni umjetnici, fizičke osobe te trgovačka društva (N. LAZAREVIĆ)
Prijave mogu podnijeti ustanove, samostalni umjetnici, fizičke osobe te trgovačka društva (N. LAZAREVIĆ)

Grad Pula odlučio je u ponedjeljak, 22. kolovoza, raspisati javne pozive za predlaganje programa i projekata javnih potreba u kulturi, te u djelatnostima socijalne skrbi i zdravstva Grada Pule za 2017. godinu.

Dva poziva za kulturu

Kao i za 2016. godinu, zbog izmjena u zakonodavstvu, objavit će se dva javna poziva za predlaganje programa u kulturi. Prvi natječaj u ponedjeljak namijenjen je samostalnim umjetnicima i ostalim fizičkim osobama, ustanovama u kulturi (osim privatnih ustanova) te trgovačkim društvima registriranim za obavljanje kulturnih djelatnosti na području Pule, a drugi poziv namijenjen je udrugama i ostalim organizacijama civilnog društva (zaklade, privatne ustanove, vjerske zajednice i druge neprofitne organizacije – uključujući i umjetničke organizacije), a bit će objavljen u siječnju.

Prijave za javni poziv koji starta u ponedjeljak mogu podnijeti ustanove (osim privatnih), samostalni umjetnici i druge fizičke osobe, te trgovačka društva registrirana za obavljanje kulturnih djelatnosti. Javni poziv za financiranje i ugovaranje programa i projekta kojim se ispunjavaju ciljevi i prioriteti definirani Kulturnom strategijom Grada Pule, koje provode udruge i organizacije civilnog društva (zaklade, privatne ustanove, vjerske zajednice i druge neprofitne organizacije uključujući i umjetničke organizacije) bit će objavljen nakon donošenja proračuna za 2017. godinu (početkom siječnja) sukladno godišnjem planu javnih natječaja Grada Pule.

Prioriteti i smjernice u Slici zdravlja

Grad Pula je, također, odredio termine i postupke za financiranje programa i projekata u djelatnostima socijalne skrbi i zdravstva Grada Pule za 2017. godinu. Prvi javni poziv za predlaganje programa i projekata javnih potreba u djelatnostima socijalne skrbi i zdravstva Grada Pule za 2017. godinu bit će objavljen također 22. kolovoza, a prijave mogu podnijeti ustanove drugih proračunskih korisnika, (poziv se ne odnosi na privatne ustanove), te druge pravne osobe ili fizičke osobe registrirane za provođenje ponuđenog programa ili projekta, s djelovanjem na području Grada Pule. Programom moraju biti obuhvaćene osobe s prebivalištem u Gradu Pula.

Javni poziv za financiranje i ugovaranje programa i projekta ustanova kojim se ispunjavaju prioriteti i smjernice definirani u strateškim dokumentima Grada Pule pod nazivom "Slika zdravlja Grada Pule 2014. s odabranim prioritetnim područjima za izradu Plana za zdravlje Grada Pule 2015. - 2018. g. i Plana za zdravlje 2015. - 2018." bit će, pak, objavljen nakon donošenja proračuna za 2017. godinu. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter