U ponedjeljak kiša i zahlađenje

Jači prodor hladnog i vlažnog zraka donosi dugotrajniju promjenu vremena (M. MIJOŠEK)
Jači prodor hladnog i vlažnog zraka donosi dugotrajniju promjenu vremena (M. MIJOŠEK)

Ugodno i stabilno sunčano vrijeme u kojem uživamo proteklih dana potrajat će do ponedjeljka kada se očekuju kiša i zahlađenje koje će potrajati tijekom čitavog idućeg tjedna.

Dnevne temperature već početkom tjedna past će od četiri stupnja na obali pa do osam stupnjeva u unutrašnjosti Istre. No, uz svježa jutra, još ovog vikenda dnevne će se temperature kretati oko 30 stupnjeva Celzija, pa možemo reći da se radi o posljednjem pravom ljetnom vikendu, ako nas ne iznenadi tzv. bablje ili miholjsko ljeto, koje se javlja nakon kalendarskog početka jeseni. S Istrameta najavljuju da stiže jači prodor hladnog i vlažnog zraka sa sjeverozapada kontinenta koji će nam donijeti dugotrajniju promjenu vremena.

Jučer su najviše dnevne temperature ponegdje prelazile 30 stupnjeva, pa je tako mrežna stranica Istramet u Puli (Borik) zabilježila 31,4, u Buzetu (Sveti Martin) 31,2, Plominu 31,1, Bujama (Nazorova) 30,8, Rovinju (Valbruna) 30,7, Pazinu (Dršćevka) 30,6, Humu 30,3 i Medulinu 30 stupnjeva Celzija. Najhladnije jutro bilo je u Pazinu i Lanišću gdje je zabilježeno tek 12,1 stupan. Državni hidrometeorološki zavod u 14 je sati u Puli izmjerio 29, u Pazinu i pulskoj zračnoj luci 27, a u Poreču i Rovinju 26 stupnjeva Celzija. (A. DAGOSTIN)
Temperatura mora 23 stupnja
Jučerašnje temperature mora u Rovinju i u Puli iznosile su za rujan visokih 23 stupnja Celzija što znači da je plivanje u moru još uvijek ugodno. Na hrvatskom Jadranu najtoplije more zabilježeno je na Mljetu (24 stupnja), dok je najhladnije na Krku i Božavi (Dugi otok) gdje iznosi 21 Celzijev stupanj.


Podijeli: Facebook Twiter