U polufinalu Mini ulice 3 pulske ekipe i Porečani

Istra - Kanfanar (Manuel ANGELINI)
Istra - Kanfanar (Manuel ANGELINI)

Poznati su sudionici polufinala na šestom izdanju "Mini ulice 2012 - Splitska banka". Nastup posljednjeg dana izborile su tri pulske ekipe, Istra 1961, Istra i Uljanik, koji će pokušati onemogućiti porečkom Jadranu da napravi ono što još nitko nije na "Mini ulici", obrani naslov pobjednika.

Porečani su u četvrtfinalu eliminirali drugu ekipu Istre 1961 zahvaljujući pogotku što ga je u prvom dijelu susreta postigao Sanjin Kovačić. Kovačiću je to bio četvrti gol na turniru, a tu je brojku dostigao i Deni Šuran, strijelac drugog pogotka za prvu ekipu Istre 1961 u ogledu protiv Pazinjana nakon što je prethodno pazinsku mrežu zatresao i Stefan Stojanović. Četiri gola na svom kontu ima i Rovinjež Filip Kolombo, ali kako je Rovinj svoj nastup zaključio već u skupini, teško je za očekivati da Kovačić i Šuran u dva preostala dvoboja niti jednom neće poentirati i tako mu omogućiti da se okiti naslovom najboljeg strijelca.

Najuzbudljiviji četvrtfinalni dvoboj svakako je bio onaj između Uljanika i Smoljanci Slobode. Moralo se prići izvođenju sedmeraca gdje su tek nakon četiri ispucane serije mali "uljanikovci" izborili plasman u polufinale.

Tu ih čeka gradski dvoboj protiv vršnjaka Istre, tvoraca najuvjerljivije pobjede u četvrtfinalu. Kad je golman Istre Antoni Zovko udarcem preko cijelog terena svladao svog kolegu na golu Kanfanara, sve je bilo puno lakše za mlade Puljane čiju su pobjedu potvrdili Antonio Jurić i Adrien Dekleva. I Juriću je ovo bio četvrti gol na "Mini ulici" kojim se uključio u lov za titulom najboljeg topnika turnira.

Rezultati četvrtfinala: Jadran Poreč I - Istra 1961 II 1:0, Istra 1961 I - Pazinka Pazin 2:0, Smoljanci Sloboda - Uljanik I 1:2-7m (0:0), Istra Pula I - Kanfanar 3:0.

Sutra: Jadran Poreč I - Istra 1961 I (15), Uljanik I - Istra Pula I (15.30); susret za treće mjesto (17.30), finale (19). (I. C.; snimio Manuel ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter