U polufinale ušla 23 osnovnoškolca i pet srednjoškolaca

Detalj s ovogodišnjeg natjecanja (N. LAZAREVIĆ)
Detalj s ovogodišnjeg natjecanja (N. LAZAREVIĆ)

Proteklog vikenda u Dječjem centru održan je 3. Dječji pjevački festival pod nazivom "Pula pjeva". Stručni žiri, nakon vijećanja, donio je odluku da, prema bodovnoj listi, u poluzavršnicu ulazi 23 osnovnoškolca i pet srednjoškolaca, što čini ukupno 28 polufinalista.

Puno talenata

Stručni žiri odlučivao je u sastavu: Sabina Vidulin, docentica na Muzičkoj akademiji u Puli, Gabrijela Galant Jelenić, pjevačica pulskog sastava Nola, Franko Krajcar, kantautor, pjevač i multinstrumentalist, te Elis Lovrić, akademska glumica, pjevačica i kantautorica. Ocjenjivali su intonaciju, vokalnu izvedbu i zahtjevnost vokalne dionice prijavljenih na audiciji. Članovi žirija, kao i predstavnici Grada Pule pohvalili su sve sudionike te su zaključili da je Pula prepuna pjevačkih talenata.

Odlučeno je tako da u polufinale, u kategoriji osnovnih škola od 1. do 4. razreda idu Ella Božić, Vedran Janjušić, Hana Milosavljević, Valentina Patrun, Ana Benazić, Una Ledinski, Toni Drandić, Silvia Licul, Lara Pliško, Petra Kovačić, Mia Burić, Sky Leček Beever, Lena Zuban, Marie Gorjanac Vlahović i Noemi Janković.

U kategoriji od petog do osmog razreda prošli su Marina Mutabdžić, Nika Bosusco, Noemi Rojnić, Marta Babić Vareško, Anamarija Bukovnik, Lucija Klun, Glorija Suton i Glorija Marić. U kategoriji srednjih škola u polufinale su ušli Nicole Živolić, Marta Krešić, Laura Miljanić, Mark Šircel i Lena Orlić.

Finale u svibnju

Podsjetimo, polufinale će se održati u subotu, 5. ožujka 2016. godine u velikoj dvorani Društva naša djeca i bivšem Pionirskom domu s početkom u 11 sati. Organizatori podsjećaju polufinaliste da matricu pjesme s kojom će nastupati u polufinalu, pošalju na e-mail [email protected], najkasnije do četvrtka, 3. ožujka, radi tehničke pripreme.

Veliko finale je zakazano za 7. svibnja na pozornici Istarskog narodnog kazališta, gdje će finalisti nastupiti uz glazbenu pratnju mladih polaznika Čarobne frule, Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova i Muzičke akademije. Ulaz će biti slobodan. Završnicu će snimati MedVid produkcija, koja će omogućiti live streaming, odnosno prvi put praćenje ovog događaja uživo na Internetu. Medijski pokrovitelji su HRT - Radio Pula i radio Soundset Giardini.

Inače, za provedbu ovog projekta zadužen je Grad Pula uz organizacijsku potporu i stručno vodstvo Studija glazbene kreativnosti "Čarobna frula" i pulskog Društva Naša djeca. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter