U pola cijene za lakše preživljavanje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Približava se 19 sati, a u Puljankinom supermarketu u Šijani pomalo se stvara gužva. Kupci, ne samo umirovljenici, kupuju kruh, kolace, pecenu piletinu. Razlog je jednostavan, nakon 19 sati sve se te namirnice prodaju za 50 posto jeftinije. Naravno, one koje ostanu neprodane tijekom dana.

A cijena ne može bolja. Kilogram pecenih pilica 14 kuna, filon kampanja od 600 grama 3,48; breskve 5,38; kroasan dvije, a feta torte 3,5 kuna. Snižava se i cijena povrca, ali to je vec ono koje ne izgleda najljepše. Dodamo li k tome malo krumpira i salate, cetveroclana obitelj ima cijeli rucak s desertom za sljedeci dan, a potrošit ce oko 30 kuna.

Kupci vec navikli na popust
-
Ljudi su se vec pomalo navikli na naš popust, veli poslovoda prodavaonice Ivan Puh. Nije ni cudno jer kruh je dobar i iduci dan, a cijena je 50 posto niža.

- S Puljankom dogovorili da se na kraju radnog vremena, nakon 19 sati, kruh prodaje po nižoj cijeni, što je puno bolje nego da ga se baca, rekao nam je pak Korado Soldatic, direktor Brionke, najveceg istarskog proizvodaca kruha i slastica. Zasad se takva praksa provodi u samo Puljankinom supermarketu u Šijani.

- Jeftiniju ponudu u vecernjim satima zapoceli smo s prvim danom lipnja, a razmišljamo da slicnu praksu uvedemo i u drugim vecim prodavaonicama, doznajemo od Željka Jelenica, izvršnog direktora Puljanke.

- Željeli bismo da se što manje kruha baca. Posebice sada u krizi nije u redu bacati hranu. Popust cemo uvesti barem u onim prodavaonicama u kojima želimo imati kruh do kasnih sati, konstatira Jelenic.

U susjednom Kauflandu dnevna sniženja stižu tek poslije 21.30 buduci da ovaj trgovacki centar ljeti radi do ponoci. Zimi su popusti puno ranije, oko 19 sati, a glavninu kupaca cine, pogadate, umirovljenici. Ali vec i prije 21 sat kilogram mladog kupusa prodaje se po 2,89 kuna, glavica salate puterice po dvije  kune, isto toliko i kilogram šljiva. Kasnije je sve to još jeftinije za 40 do 50 posto. Jeftiniji su i kolaci, kremšnita je na popustu i stoji oko 3,5 kuna, a pite koštaju i manje. Cijene prave recesijske ili, gledajuci sa stanovišta trgovine - bolje i u pola cijene nego da se baci.

I akcije su dobrodošle
U Plodinama police s kruhom pune, ali sniženja nema. Prodavacica veli da za takvo što trebaju odobrenje Brionke. U Mercatoru takoder nismo naišli na sniženje kruha navecer, premda je toga bilo prije ljeta. Zato pronalazimo dobru cijenu orada iz uzgoja, 50 kuna za kilogram porcijaša. Posebnih vecernjih popusta nema niti Bila. Ipak, sva tri prodajna centra imaju dnevne i tjedne akcije niza artikala po znatno povoljnijim cijenama od uobicajene. Valja samo obilaziti, kružiti, tražiti…


Podijeli: Facebook Twiter