U Pojasu Gaze u zadnjih pet dana 135 poginulih

(Reuters)
(Reuters)

Trideset Palestinaca poginulo je u subotu u izraelskim zračnim napadima na Pojas Gaze, čime je broj žrtava od početka neprijateljstva u utorak narastao na 135, objavili su palestinski izvori.

Jedan od najsmrtonosnijih udara je bio na četvrt Šeik Raduan, zapadno od Gaze gdje je smrtno stradalo šest Palestinaca, rekao je glasnogovornik hitne službe. Među žrtavama napada, starim između 21 i 58 godina, dva su nećaka čelnika Hamasa u enklavi, Ismaila Hanije, rekli su njihovi susjedi. 

U Gazi je osmero ljudi poginulo u nizu izraelskih napada tijekom poslijepodneva.

Dvije teško hendikepirane žene su poginule u napadu na dom za invalide u sjevernom dijelu Gaze. Još su tri štićenika doma ranjena u tom napadu.

U zapadnom dijelu grada su ubijena tri Palestinca i isto toliko u istočnoj četvrti.

Ranije tijekom dana objavljeno je da je osam osoba poginulo u zračnom napadu.

Prema palestinskim izvorima najmanje je 940 stanovnika Pojasa Gaze ranjeno u izraelskim bombardiranjima pokrenutim prije pet dana. Napadi u subotu su bili usmjereni na jednu banku, dvije džamije i domove čelnika Hamasa. Međusobni napadi pokrenuti u utorak predstavljaju najkrvaviji sukob nakon operacije u studenom 2012. kojim se pokušalo prekinuti raketne napade iz Gaze. Tada je u neprijateljstvima ubijeno 177 Palestinaca i šest Izraelaca. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter