U Pločama uhićeni s više od 17 kg marihuane

Ilustracija (Arhiva)
Ilustracija (Arhiva)

Dubrovačko-neretvanska policija uhitila je u Pločama dvojicu 30-godišnjih muškaraca, državljane Hrvatske i Srbije, zbog šverca više od 17 kilograma marihuane, te su nakon kriminalističke istrage predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Dvojica 30-godišnjih muškaraca, državljani Hrvatske i Srbije, osumnjičeni su za proizvodnju i promet drogama, dok se hrvatski državljanin sumnjiči i za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, priopćeno je danas iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Šverceri drogom uhvaćeni su u nedjelju, na trajektnom pristaništu u Pločama.

Naime, djelatnici policije su, obavljaljući nadzor putnika i vozila s trajekta na liniji Trpanj - Ploče, namjeravali zaustaviti i kontrolirati vozila dubrovačkih i crnogorskih registracijskih oznaka, kojima su upravljali osumnjičena dvojica 30-godišnjaka. Oni su pružili otpor zbog čega su uhićeni i dovedeni u prostorije policije.

Zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela zatražen je nalog suda, na temelju kojeg je obavljena pretraga vozila te je pronađena torba sa 33 paketa, u kojima se nalazilo više od 17 kilograma marihuane. Procjenjuje se da bi u uličnoj preprodaji vrijednost zaplijenjene marihuane iznosila više od 850.000 kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku PU dubrovačko-neretvanske. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter