U planu Valamara tek upravljanje Palazzom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zagrebacka tvrtka Valamar, koja u Istri upravlja turistickim kapacitetima porecke Riviere i tvrtke Rabac, u procesu je pregovora o preuzimanju upravljanja nad poslovanjem hotela Palazzo u Porecu, pod komercijalnim uvjetima, saznajemo službeno iz Valamarove agencije za odnose s javnošcu. O detaljima ce, kažu, pravodobno obavijestiti javnost.

Nismo uspjeli dobiti komentar vlasnika hotela Bashkima Osmanija, koji nije u Porecu, a ni u tvrtki Palatium koju su u sijecnju ove godine osnovali Prica Lopandic i Idriz Ferati, upravo radi upravljanja Palazzom.

Pregovori s Valamarom nisu neocekivani, buduci da je Osmani u našim novinama prije dvije godine najavio takvu mogucnost. «Ja nisam hotelijer, nego poduzetnik, pa cu taj posao prepustiti onima koji ga znaju», rekao nam je u razgovoru u povodu pocetka renoviranja bivšeg hotela Riviera. U tom je kontekstu Valamar logican izbor, jer je vodeca hrvatska tvrtka za upravljanje turistickim kapacitetima, s 39 objekata na obali, koji cine 10 posto hrvatskih turistickih kapaciteta (bez privatnog smještaja). Valamar je prvi hrvatski hotelski brend koji jamci medunarodnu kvalitetu usluge. A Palazzo, u koji je uloženo deset milijuna eura, sada treba pozicionirati na tržištu.

U gradskim kuloarima ova se informacija prepricava vec neko vrijeme, ali kako to s kuloarskim pricama obicno biva, govori se o tome da se Palazzo vraca pod okrilje porecke turisticke tvrtke Riviera, što nije tocno. Poslovni potezi zagrebackog Valamara i privatnog poduzetnika Osmanija nemaju veze s nostalgicnim nadama Porecana, odnosno s još živom uspomenom na nekadašnji prvi gradski hotel, po kojem je najstarija porecka turisticka tvrtka dobila ime, koje je kroz desetljeca naraslo u svojevrstan brend ovdašnjeg turizma. Hotela Riviera odavno nema, ostala je samo privatna tvrtka Riviera Porec d.d.


Podijeli: Facebook Twiter