U planu Kuća rovinjskog pelinkovca i Kuća kruha

Rovinj (Snimio Milivoj MIJOŠEK)
Rovinj (Snimio Milivoj MIJOŠEK)

Na drugoj ovogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća Rovinja dominirala su izviješća o radu za prošlu i prijedlozi rada za ovu godinu. Predsjednik Gradskog vijeća Davorin Flego rekao je da je lani održano 11 sjednica na kojima je usvojeno 75 točaka dnevnog reda, kao i 19 točaka izvan zacrtanog programa. Također, pojasnio je i zašto se neke najavljene nisu našle na raspravi. Između ostalog- informacija o provođenju dvojezičnosti koja će se naći na slijedećem Vijeću kao i prijedlog Odluke o donošenju UPU gospodarske zone Turnina. Javne rasprave nije bilo jer se nisu pojavili zainteresirani investitori. Na dnevnom redu bit će i izmjena odluke o zakupu poslovnog prostora jer su se čekale promjene Zakona o zakupu i kupoprodaji poslovnih prostora.

Što se pak tiče rada Gradskog vijeća za ovu godinu primjera radi izdvajam najavu informacija o aktivnostima poduzetim po nalazu Državnog ureda za reviziju o obavljenoj financijskoj reviziji nezavisnog vijećnika Gradskog vijeća Bruna Poropata (travanj-lipanj).

Gradonačelnik Rovinja Giovanni Sponza podnio je izvještaj o radu za drugu polovicu lanjske godine kada su održana 23 radna kolegija, 103 sastanka s čelnicima gradskih poduzeća i ustanova, ali i primljeno 93 građana na razgovor s prvim čovjekom grada, odnosno njegovim zamjenicima. Također, gradonačelnik je podsjetio i na gradske projekte koji su prijavljeni na natječaje - projekt uređenja plaže Val de Lesso (Borik), projekt izrade dokumentacije i gradnju elektroenergetskih građevina i mreža u poduzetničkoj zoni Gripole-Spine  te "HOMO FABER"  projekt kojima je planirana obnova posljednjeg rovinjskog brodogradilišta, osnivanje "Kuće rovinjskog pelinkovca" i "Kuće kruha". (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter