U planu gradnja doma umirovljenika, proširenje škole i novi vrtići

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Brojni su projekti realizirani posljednjih godina, a još brojniji su u pripremi. Naša Općina ima za ovu godinu vrlo ambiciozan proračun i u planu nam je priuštiti sadržaje za sve generacije. U naredne dvije godine planiramo izgraditi dom umirovljenika, proširiti OŠ dr. Mate Demarina da ima veći broj učionica i sportsku dvoranu, a u planu nam je, iako će za to trebati nešto više vremena, da Područna škola Banjole uđe u projekt osnovnih škola. U planu su i novi vrtići na području općine te produženje turističke sezone, najavio je načelnik općine Medulin Goran Buić na svečanoj sjednici Općinskog vijeća održanoj u Vatrogasnom domu.

Mini-bus i poticaj za bebe

Svečanoj sjednici uz Dan općine Medulin prisustvovali su dožupanica Sandra Čakić Kuhar, pulski dogradonačelnik Robert Cvek, načelnica Policijske postaje u Puli Tatjana Božac-Maksić, Mirna Mačešić Biscuoli kao predstavnica Općinskog suda, predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Medulin Marino Mihovilović, načelnik općine Ližnjan Marko Ravnić i njegov zamjenik Matija Maurović, načelnik Bala Edi Pastrovicchio, pročelnik općine Svetvinčenat Igor Macan te ostali uzvanici.

Predsjednik medulinskog Vijeća Marko Zlatić predstavio je neke od ostvarenih projekata te se prisjetio najvažnijih odluka s proteklih sjednica Vijeća i novosti koje su se dogodile u proteklom razdoblju. Načelnik Buić kazao je da je Općina Medulin poput velike obitelji, sa svojim komunalnim poduzećima, dječjim vrtićima i Javnom ustanovom Kamenjak, a istaknuo je da velika zasluga za sve ostvarene projekte ide ženama koje su na čelu tih ustanova.

- Zadovoljni smo što smo uspjeli ostvariti liniju mini-busa kojom su povezana sva mjesta u sastavu općine, tako da i naši umirovljenici i ostali mogu bez poteškoća doći iz Pješčane Uvale, primjerice, do Medulina. Važan je i poticaj za novorođene bebe, kao i financiranje produženog boravka u našoj školi. Puno su projekata ostvarile i udruge civilnog društva, a izvrsne rezultate bilježe i plesači iz Piruete, koji se vraćaju s natjecanja okrunjeni nagradama i priznanjima. Velike pohvale idu onima koji s tom djecom rade i vježbaju. Da nisu samo najmlađi uspješni, pokazuju i bogati programi Studija Valeria, kao i MedulinArta koji nudi zbilja vrlo raznolik program, kazao je Buić.

Osvrnuo se i na prošlogodišnji vrlo uspješan Adria Summer Festival, koji ove godine također nudi vrlo bogat program i donosi nastup Zdravka Čolića, a kazao je i da su ponosni na izdavačku djelatnost.

Paredine i Vižula

- Nedavno smo u Banjolama imali predstavljanje knjige o čuvenoj Mariji Crnobori, što je iznimno djelo, a još jedan Crnobori objavio je knjigu, Albino, što je također vrlo važno. Važan je i projekt Arheološkog parka Vižula, njegov edukativni karakter, a potom i puštanje u promet ceste Parendine, svojevrsne sjeverne obilaznice Premanture u smjeru Kamenjaka. Postavljena je oborinska i fekalna odvodnja, nova vodovodna mreža, dva nogostupa te nova led javna rasvjeta, kazao je Buić.

Kroz svečanu sjednicu vodila je novinarka Jelena Vitasović, a za glazbeni intermezzo pobrinule su se mezzosopranistica, docentica na Muzičkoj akademiji Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli Sofija Cingula uz glasovirsku pratnju Vesne Ivanović Ocvirk, poznate pijanistice, organizatorice glazbenih festivala i glazbene pedagoginje. (Vanesa BEGIĆ, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter