U planu druga kompilacija obrada KUD Idijota


Nenad Milić, frontmen grupe Tito's bojs najavio je prije nekoliko dana da zbog velikog interesa glazbenika za prvu humanitarnu kompilaciju, planira izdati i drugu s obrada pjesama KUD Idijota. Pokretač ideje o albumu posvećenom legendarnom pulskom punk bendu nedavno je otkrio popis 25 izvođača koji su obradili njihove pjesme i koje će se naći na prvoj kompilaciji, koju je planirao izdati na CD-u i vinilu.

Na listi se našlo podosta izvođača iz Istre: tito's bojs, Messerschmitt, Antitodor, Fakofbolan, Veterinari (stara postava Gustafa) i Puhački orkestar grada Pule. Ostali izvođači su s prostora gotovo čitave Jugoslavije, među kojima su najistaknutiji Lačni Franz, Hladno pivo, Rambo Amadeus, Psihomodo Pop i Pankrti. Milić je otkrio da je cilj ovog projekta da se KUD Idijote pozicionira tamo gdje i pripadaju - na sam vrh, a svim ovim vrhunskim bendovima da se privuče pažnja najšire rock publike. Najavio je da će zaradu od kompilacija donirati za pomoć djeci oboljeloj od raka.

Kompilacija će nositi ime "Za Tebe - a tribute to KUD Idijoti", a omot je izradio Leonid Pilipović, strip crtač, gitarista benda Goblini i nekadašnji gitarista benda Džukele.

Saša Petković, poznati pulski bubnjar otkrio je na svom blogu kako je teklo snimanje pjesmu "Za Tebe", po kojoj je tribute album dobio i naziv. Iznio je kako su prateće vokale Messerschmittima otpjevali njihovi prijatelji koji su nekada sjedili i gubili dane ispred pulskog kina Zagreb, a kako je to opjevano u pjesmi Idijota "Za Tebe".

Prateći vokali su ovom prigodom dobili naziv Shot-o-Voche Choir. "Bilo je sjajno druženje, a nadamo se da će i song tako zazvučati", zaključio je Petković. U drugoj kompilaciji Milić planira uvrstiti obrade KUD Idijota s totalno otkačenim i razvaljenim umjetnicima, pjevačima-pjesnicima, performerima i elektroničarima. (P.GREGOROVIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter