U planove uključena sportska lučica Štinjan

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Upravni odjel za prostorno uređenje Grada Pule objavio je poziv na javnu raspravu o prijedlogu Urbanističkog plana uređenja "Štinjan", koja će trajati od 14. siječnja (srijeda) do 12. veljače. Tijekom tog razdoblja svi zainteresirani moći će imati uvid u prijedlog ovog UPU-a u prostorijama gradskog Odjela za prostorno uređenje na Forumu 2 (prvi kat), svakog radnog dana od 9 do 15.30 sati, te u prostorijama Mjesnog odbora Štinjan u radno vrijeme MO-a, a javni uvid bit će objavljen i na web stranici Grada Pule www.pula.hr.

Javno izlaganje u Circolu

Za sve zainteresirane javno izlaganje o prijedlogu UPU-a Štinjan bit će održano u srijedu 28. siječnja u 18 sati u prostorijama Zajednice Talijana - Circolo u Carrarinoj ulici 1. Primjedbe i prijedlozi na prijedlog UPU-a Štinjan za vrijeme trajanja javne rasprave mogu se upisati i u knjigu primjedbi koja će se nalaziti uz izložen prijedlog prostornog plana, te dati usmeno tijekom javnog izlaganja, odnosno uputiti u pismenom obliku na adresu: Grad Pula, Upravni odjel za prostorno uređenje, Pula, Forum 2, i to zaključno s 12. veljače.

Na pretposljednjoj sjednici Gradskog vijeća prošle godine, održanoj 30. studenog, usvojene su izmjene i dopune UPU-a Štinjan kojima se redefinirao obuhvat područja prostornog plana. Odnosno, u jedinstveni Urbanistički plan uređenja uključena je cjelokupna površina morskog dijela luke posebne namjene – sportska luka Štinjan, kao i rubnih dijelova uz granicu UPU-a, što bi, prema pojašnjenju, trebalo rezultirati cjelovitim rješenjem područja u odnosu na daljnje ishodovanje dokumenata kojima se odobravaju zahvati u prostoru.

Primjedbe mještana

Obuhvat plana uključuje i zone turizma od kojih je postojeća Puntižela, a planirana Hidrobaza. Kako se veći dio obuhvata UPU-a Štinjan nalazi unutar zaštićenog obalnog područja mora razgraničeno je na površine namjene: stambene, mješovite stambeno-poslovne, javne i društvene, gospodarsko-ugostiteljske, sportsko-rekreacijske, zelene površine te sportsku luku. Namjera je UPU-om uravnotežiti razvoj naselja, osigurati usluge javnih funkcija sukladno potrebama stanovništva, razviti infrastrukturnu mrežu te usmjeriti razvoj prema visokokategoriziranim turističkim kapacitetima. Inače, područje Hidrobaze uredit će se Detaljnim planom uređenja "Hidrobaza".

Vijećnici Mjesnog odbora Štinjan na svojoj posljednjoj sjednici usvojili su, i Gradu Puli dostavili, prijedloge izgradnje javnih sadržaja u mješovitoj zoni koja je planirana na zemljištu u vlasništvu Grada. Usto se planira proširenje štinjanskog groblja, te sportska zona koja bi se trebala izgraditi na lokaciji nogometnog igrališta. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter