U Pješčanoj Uvali potonula 13-metarska ribarica

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

U sportskoj lučici u Pješčanoj Uvali kraj Pule sinoć je potonula 13-metarska ribarica koja se tamo nalazila na vezu uz još dvije ribarice. Ribarica sada leži na dubini od oko četiri metra lagano nagnut na desni bok, a iz nje je iscurila manja količina motornog ulja zbog čega su jutros u lučicu stigli i djelatnici tvrtke Dezinsekcija d.o.o. iz Rijeke. Kako nam je rekao djelatnik tvrtke, u brodu nije bilo goriva, pa su po površini mora raspršili sredstvo za razgradnju ulja koje neće dovesti ni do kakvog zagađenja.

Odmah po dojavi o potonuću, na mjesto događaja sinoć je izašao dežurni djelatnik Lučke kapetanije Pula, a danas i inspektori sigurnosti plovidbe. Na licu mjesta zatekli smo i vlasnika broda Zlatka Milovana, inače direktora ribarske zadruge Lanterna. Na naše pitanje što se dogodilo s njegovom brodicom, kratko je odgovorio da će se to znati tek nakon što se brod izvadi na površinu.

- Ujutro je bio tu na vezu, sve je bilo u redu, a navečer me zovu da mi je brod potonuo. A kako bih se trebao osjećati? Pa taj brod je hranio cijelu moju obitelj, kazao je Milovan i dodao da će vađenje broda vjerojatno biti organizirano već u srijedu.

Međutim, neslužbeno doznajemo da brod nije isplovio iz lučice najmanje tri godine, zbog čega u njemu niti nije bilo goriva. Na ribarici tik uz potonulu, na lijevoj strani trupa, vidljiva su oštećenja koja su okupljenim znatiželjnicima dala naslutiti da su se brodovi vjerojatno sudarali.

- U subotu je bilo jako nevrijeme, a brod koji je potonuo nije baš bio u dobrom stanju jer nije bio održavan. Tko zna kakva su oštećenja nastala na njemu, vjerojatno se u nekoliko dana napunio vodom i potonuo, kazao je jedan mještanin. (Patricija SOFTIĆ-MEHMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter