U Pistoriusovoj kući pronađen testosteron

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Južnoafričko tužiteljstvo pokušalo je u srijedu pobiti tezu da je ubojstvo Reeve Steenkamp nesretan slučaj kako to tvrdi Oscar Pistorius suprotstavljajući njegovoj verziji izjave svjedoka o žestokoj svađi, kricima i pucnjevima u više navrata u noći kada se dogodilo ubojstvo.

Model Reeva Steenkamp (29) ubijena je 14. veljače u Pistoriusovom domu, a najpoznatiji svjetski atletičar s hendikepom tvrdi da je to bio nesretan slučaj i da ju je ubio misleći da se radi o provalniku.

Pistorius je izjavio da su on i Reeva zaspali večer prije Valentinova, no tužitelj Gerrie Nel je tomu suprotstavio izjavu jednog svjedoka koji tvrdio da se iz atletičareve kuće čula žestoka svađa.

Policijski istražitelj Hilton Botha je rekao i da je policija u Pistoriusovoj kući otkrila injekcije i dva spremnika testosterona, dopinga koji je zabranjen za sportaše.

Sumnja na doping još više baca ljagu na hendikepiranog sportaša, junaka u svojoj zemlji i jedinog sportaša koji je nastupio na olimpijskim i paraolimpijskim igrama.

Jučer je Pistorius izjavio da se probudio nešto prije nesretnog događaja i da je u mraku pucao u vrata od kupaonice misleći da se tamo sakrio provalnik koji je u njegovu kuću ušao kroz prozor i da Reeva spava u krevetu.

Pistorius je tvrdio da se do kupaonice dovukao bez proteza te da se zbog toga osjećao još ranjivije. Međutim, policijski je istražitelj kazao da putanja metaka ukazuje na to da je pucano "odozgo prema dolje", što sugerira da je Pistorius imao na sebi proteze kada je povukao okidač.

Reeva Steenkamp je bila odjevena u bijele kratke hlače i crni top i prekrivena ručnicima u trenutku kada je hitna pomoć stigla u Pistoriusovu kuću.

"Mislim da je znao da je ona u kupaonici i da ju je ubio", rekao je policajac, dodajući da je stigao u četvrtak 14. veljače u 04.15 sati ujutro u Pistorisuovu kuću i da je Reeva Steenkamp već bila mrtva, što je u skladu s atletičarevom izjavom da mu je ona ležala mrtva na rukama.

Policija je u kupaonici pronašla i dva mobilna telefona koji nisu korišteni te noći. Botha je kazao da će se Pistoriusa goniti i zbog nezakonitog posjedovanja streljiva.

"Pronašli smo kod njega kutiju s mecima kalibra .38. On nema dozvolu za pištolj tog kalibra", dodao je.

Tvrdeći da se radilo o nesretnom slučaju, optuženik traži puštanje na slobodu uz jamčevinu, dok tužiteljstvo inzistira na tome da se radi o ubojstvu s predumišljajem.

Saslušanja pred sudom u Pretoriji mogu trajati do petka. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter