U Piancavallu slavili Luketic i Renko

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Katja Luketic iz Rijeke u ženskoj i Andrej Renko u muškoj konkurenciji slavodobitnici su 18. otvorenog prvenstva Istre u veleslalomu "Memorijal Renco Kosinožic" koji se u subotu održao na talijanskom skijalištu Piancavallo. Renko je prešao stazu za 41 sekundu i 72 stotinke, dok je Luketic imala najbolje žensko vrijeme od 48 sekundi i 99 stotinki.

Ova utrka bodovala se ujedno i za prvenstvo Umaga u veleslalomu na kojem je takoder slavio Andrej Renko, dok je u ženskoj konkurenciji najbolja bila Umažanka Barbara Bevc.

Na memorijalu je sudjelovalo oko 80-ak natjecatelja iz Istarske, Primorsko-goranske i Licko-senjske županije. U kategoriji veteranki najbolja je bila Katja Luketic, ispred Barbare Bevc i Mirne Jernej, dok su najbolji veterani bili Silvan Renko, Drago Ugrin i Željko Vlatkovic. U kategoriji mladih veterana slavili su Josip Grbac ispred Dubravka Grgica i Mladena Zorica.

U kategoriji muškaraca do 40 godina najbolji je bio Robert Birsa, ispred Danka Brajkovica i Andreja Hubela. Medu djecacima zlato je osvojio Nikola Ivetac, srebro Grgur, Višic a broncu Karlo Birsa. Najbolja medu djevojcicama bila je Doria Ivetac te Eni Celic i Malu Celic. U kategoriji juniorki najbolje su bile Sibil Brinjak i Francesca Korenic.

Medu seniorima bila je najjaca konkurencija od ukupno 14 natjecatelja. Slavio je Andrej Renko, ispred Davida Celica i Damira Cvjetkovica. U kategoriji seniorki zlatno odlicje osvojila je Ivona Lukšic, srebrno Maris Široka, a broncano Tea Vrbanac.

Organizatori ovog memorijala, Skijaški klub Umag i Zbor ucitelja i trenera sportova na snijegu Istarske županije, zadovoljni su odazivom natjecatelja koji iz godine u godinu raste.

Predsjednik ski kluba Umag Dubravko Grgic najavio je još dvije utrke veleslaloma koje organiziraju Istrani. Druga utrka vozit ce se, za dva tjedna, 18. veljace u talijanskom mjestu Tarvisio, a organizira je Skijaški klub iz Rovinja. Posljednja utrka vozit ce se u subotu, 26. veljace na skijalištu Ravascletto, a organizira je pulska podružnica.

Valja se na koncu prisjetiti da ova utrka od lani nosi ime prerano preminulog kolege, državnog demonstratora skijanja i službenog fotografa Hrvatske skijaške reprezentacije Renca Kosinožica iz Nove Vasi kraj Poreca cije je mlado srce prestalo kucati na zadatku, na austrijskom ledenjaku Hintertux dok je snimao Ivicu, Natka, Dalibora, Anu...


Podijeli: Facebook Twiter