U petak Urban na Malom Brijunu

Damir Urban prvi put na Malom Brijunu (Milica Czerny Urban)
Damir Urban prvi put na Malom Brijunu (Milica Czerny Urban)

Koncert pod nazivom "Operacija Minor" ovog će petka na istoimenoj tvrđavi na Malom Brijunu održati Damir Urban i njegov sastav 4. Na kraju još jedne Ulyssesove sezone, Urban će, uz poznate pjesme iz dosadašnjeg opusa, predstaviti i skladbe s tek objavljenog mini albuma "Kundera". Brod iz Fažane polazi u 20.15 sati.

- Godinama dolazimo u tvrđavu Minor gledati predstave, uživamo i u njima i u prostoru. Sada nam se pružila prilika da i sami budemo dio te priče. S obzirom na posebnost prostora, pokušat ćemo i koncert učiniti nešto drugačijim nego inače. Odlučili smo neke pjesme prearanžirati za tu priliku. Razmišljali smo o pjesmama koje smo zadnjih godina nepravedno "zapostavili" i isključili s koncertnih set lista. Ovo je divna prilika da te pjesme odsviramo. Proći ćemo kroz sve faze mog rada, od Laufera do albuma "Otrovne kiše", "Žena dijete", "Retro", "Hello" i "Kundera". Možda ćemo odsvirati i poneku pjesmu s neobjavljenog albuma "Merkur", kao i neke od uspješnih suradnji ili izvedbi drugih autora. Nikada nismo imali koncert na mjestu do kojega se publika vozi brodom; na otoku, u tvrđavi. Sve bi to zajedno trebalo doprinijeti zbližavanju izvođača i publike, kaže Urban.

Ovo su ljeto, dodaje, proveli manje-više radno; s dosta samostalnih koncerata te sudjelovanja na više glazbenih festivala na području prostora cijele bivše države. Uoči ljeta izdali su album/EP "Kundera", a nakon prvog singla "Atom", prije nekoliko dana objavili su i drugi singl, pjesmu "Ako se napijem do smrti". (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter