U petak u Domu branitelja šesti Sajam poslova u Istri

Detalj sa Sajma poslova (Arhiva)
Detalj sa Sajma poslova (Arhiva)

Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Pula i ove godine organizira Sajam poslova u Istri koji će se u Domu hrvatskih branitelja održati u petak, 25. listopada, a započinje svečanim otvaranjem koje je zakazano za 10.30 sati. Ove godine, kako je navela predstojnica pulskog zavoda Tanja Lorencin Matić, šesti se sajam poslova u Istri prvi put organizira u jesenjem terminu.

- Nacionalni uredi za zapošljavanje u zemljama Europske unije istu manifestaciju uobičajeno organiziraju upravo tijekom listopada. Očekujemo da će i kod nas održavanje sajma poslova u ovom terminu biti od veće koristi i poslodavcima i većem broju nezaposlenih koji nakon sezonskog rada, upravo u ovo vrijeme, ponovo ostaju bez posla, navela je Lorencin Matić.

Po njezinim riječima, na sajmu će sudjelovati značajan broj poslodavaca iz Istre, njih 50-ak, niz obrazovnih institucija te partneri i suradnici sajma - Istarska županija, Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Pula i Obrtnička komora Istarske županije.

Prvi put na sajmu sudjeluju i poslodavci početnici koji su obrt ili tvrtku pokrenuli uz potpore za samozapošljavanje koje dodjeljuje Hrvatski zavod za zapošljavanje. Ovu je potporu, ove godine, koristilo više od 220 korisnika.

Sajam će, kako je rečeno, posjetiti i ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić te ravnateljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ankica Paun Jarallah. Nakon svečanosti otvaranja održat će se okrugli stol na temu mogućnosti zapošljavanja nakon ljeta uz potpora Hrvatskog zavoda za zapošljavanje s naglaskom na dvije potpore - "Rad i nakon ljeta" i mjeru "Stalni sezonac".

Lorencin Matić pozvala je sve tražitelje posla da posjete sajam te na njega dođu sa spremnim životopisima koje će moći ostaviti na štandovima poslodavaca. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter