U petak svoja vrata otvara obnovljeni hotel Park Plaza Arena

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Privodi se kraju najveća ovogodišnja investicija pulskog hotelijera Arenaturista- obnova bivšeg hotela Park, buduće Arene na Verudeli. Riječ je o investiciji od sedam milijuna eura uz pomoć koje je ovaj hotel sa 175 soba ponad poznate havajske plaže dobio moderan izgled te sav komfor i uslugu brenda Park Plaza. Obnovljeni hotel svoja vrata za goste otvara već ovog petka, iako još dio radova na najvišoj etaži, gdje su stvorene nove sobe te u spa i wellness centru, nisu zgotovljeni.

Kako nam kaže izvršni direktor Arenaturista Reli Slonim čitav će hotel biti gotov 10. lipnja, a na dnevnoj se bazi vide velike promjene. Naime, istodobno u hotelu rade turistički i građevinski djelatnici. Građevinari šminkaju bazen, wellness i najviši novi kat hotela te okoliš, dok se turistički djelatnici spremaju za prve goste te se privikavaju na novi prostor.

Stvorili sinergiju

- Uvijek smo smatrali da ovaj hotel ima jednu od najljepših lokacija u Puli i ovo je vrlo bitan objekt za nas. Željeli smo obnovom stvoriti sinergiju s okolinom tako da smo zadržali sva stabla oko hotela te imamo predivan pogled na more. Dizajn hotela je moderan, ali ipak je zadržao toplinu, kaže nam Slonim ističući kako je ovaj hotel za Arenturist poseban jer je jedan od manjih u njihovom portfelju zbog čega ga nazivaju i svojim boutique hotelom.

Inače, ovom investicijom hotelijerska tvrtka Arenaturist neće podignuti zvjezdice, već će Arena ostati na tri zvjezdice iako će usluga i komfor biti na višoj razini. Obnovom hotela izgrađenog 1963. godine, a zadnji put renoviranog 1999. godine, preuređen je kompletan smještajni dio i sve zajedničke prostorije. Nekadašnji kapacitet od 147 smještajnih jedinica povećao se na 175 jedinica podizanjem kata na krilu hotela. Ujedno povećana je terasa restorana te je kompletno preuređen vanjski bazen sa sunčalištem. Novost u hotelu je podizanje središnjeg dijela i desnog krila hotela gdje će su uz sobe uređena i dva suita s jacuzzijem koji će biti posebno opremljeni, nešto poput suita u novom krilu Histrije, odnosno nekadašnjem hotelu Palma. Dizajn interijera i arhitektonska rješenja povjerena su poznatom arhitektonskom studiju Scott Brownrigg iz Londona koji je zaslužan i za izgled Histrije.

- Ovo će biti hotel koji će biti namijenjen mlađoj klijenteli te mladim obiteljima s djecom zbog čega smo i uredili apartmane. Ne znamo još hoće li biti otvoren cijele godine, to ovisi o njegovoj popunjenosti. Ako bude dobro radio, nema razloga da ne bude otvoren za Božić i Novu godinu te zimi, tvrdi Slonim. Inače, cijene će biti u prosjeku više za 15 do 25 posto. (Barbara BAN, snimio M. ANGELINI)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter