U petak slavlje rukometa u Bujama

Juraj Radovčić, Edi Andrašić, Ivan Štiglić i Josip Bepo Vorić (K. FLEGAR)
Juraj Radovčić, Edi Andrašić, Ivan Štiglić i Josip Bepo Vorić (K. FLEGAR)

Svečanom sjednicom, prigodnom izložbom i dodjelom priznanja zaslužnim igračima, sportskim djelatnicima i prijateljima Rukometnog kluba Buje 53 svih generacija te pokaznom utakmicom malih rukometaša i rukometašica, u petak će u 18 sati u atriju Osnovne škole Mate Balote započeti veliko slavlje u povodu 60. obljetnice rukometa u Bujama.

Najavili su to na konferenciji za novinare gradonačelnik Edi Andrašić koji je i sam bio igrač, trener i tajnik kluba, začetnik ovog sporta u Bujama Juraj Radovčić, predsjednik kluba Ivan Štiglić i predsjednik veteranske sekcije Josip Bepo Vorić.

U subotu će se u školskoj sportskoj dvorani od 10 do 21 sat odigrati drugi Istria handball cup, međunarodni rukometni turnir veterana i veteranki, koji će okupiti 11 muških i pet ženskih ekipa.

Obje će večeri zaključiti druženje uz živu glazbu u šatoru na parkiralištu kraj škole. Manifestacija je najavljena plakatom na kojemu je efektni letač Bruno Sirotić iz Kaštela uhvaćen u akciji objektivom fotoreportera Petra Grabovca koji je za ovu sportsku fotografiju dobio i drugu nagradu na razini nekadašnje Jugoslavije.

- Izuzetno smo ponosni onim što smo uspjeli napraviti u našem malom gradu. Stigli smo u jednom razdoblju do 2. hrvatske lige i, uz neizbježne prekide poput onoga za vrijeme Domovinskog rata, održali se zahvaljujući entuzijazmu i marljivom radu do danas. Posljednjih nekoliko godina posebna je pažnja posvećena djeci i mladima, aktivirana je škola rukometa s trenerom Sergejem Martinovićem koja postiže uspješne rezultate i najbolja je promocija i zalog za budućnost rukometa Bujštine, rekao je Štiglić. 

Najavljujući turnir veterana i veteranki Vorić je kazao da će nastupiti muške ekipe Buje, Umag, Pula, Rovinj, Labin, Novigrad, Orjent iz Rijeke, Trst, Izola, Predvor iz Kranjske Gore i Koroška iz Dravograda te ženske Pula, Umag, labin, Kočevje i Ajdovščina. Ulaz će biti besplatan, ali svi koji to žele moći će kupnjom prigodnih majica i dobrovoljnim prilozima doprinijeti prikupljanju sredstava za kupnju mini-busa za najmlađe igrače. Novac je moguće uplatiti na žiro račun u Erste banci 2402006-1100580854. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter