U petak se zatvara i dionica Rovinj - Selo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

u Petak se radi rekonstrukcije zatvara i drugi dio državne ceste Rovinj - Sošici, dionica do Rovinjskog Sela. Djelatnici pulske Ceste dovršavaju rekonstrukciju dijela ceste od semafora u Rovinjskom Selu do Kunfina, na granici Rovinja i Kanfanara.

U nastavku ce uredivati drugi dio ceste prema Rovinju, od semafora do Mosta, pa ce i stanovnici Rovinjskog Sela morati voziti do Rovinja zaobilazno preko Bala.

Kao što su se do sada kao hitni zaobilazni pravac koristili poljski putovi preko Žuntici i Sošici, stanovnici Rovinjskog Sela ce slicnim putovima i bike-stazama moci i kracim pravcima do Rovinja.

Grad Rovinj je dodatno nasuo put preko Turnine, te preko Vicani i Mondelaka. Rijec je o uskim putovima na kojima je otežano mimoilaženje, pa se preporucuje da se preko Turnine krece prilikom odlaska na posao u Rovinj, a preko Mondelaka za povratak. Postoji i treci, ali i najduži put, preko Lokve Vidotto i Španidige.

Rekonstrukcija tri kilometra državne ceste, u koju Hrvatske ceste ulažu osam milijuna kuna, trebala bi biti dovršena do 21. prosinca. Buduci da asfaltiranje može omesti samo loše i hladno vrijeme, taj rok ovisi o vremenskim prilikama, koje su za sada povoljne. (A. P.)


Podijeli: Facebook Twiter