U petak se otvara 8. Photodistorzija


Osma po redu Photodistorzija, biennalna izložba fotografije u organizaciji porečkog Pučkog otvorenog učilišta, bit će otvorena u petak, 27. listopada, u Galeriji Zuccato s početkom u 20 sati. Samostalnom izložbom predstavit će se fotograf Bojan Mrđenović, a s njegovim umjetničkim radom publiku će upoznati povjesničarka umjetnosti Patricia Počanić. Istodobno će javnosti biti predstavljeni izabrani radovi autora koji su se javili na žirirani dio natječaja. Pobjednik natječaja bit će nagrađen samostalnom izložbom u Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta nagodinu.

Prema izboru stručnog žirija na skupnom dijelu izložbe izlagat će Anna Gaspotić, Buga Cvjetanović, Filip Milković, Ida Lohrer, Linda Golik Horvat, Magdalena Ptiček, Ivana Škvorčević. Njihovi će se radovi moći pogledati do 25. studenog i to svakim danom, osim nedjelje i praznika, od 10 do 12 te od 17 do 20 sati.

Bojan Mrđenović, rođen je 1987. godine u Virovitici, diplomirao je u Zagrebu na preddiplomskom studiju povijesti umjetnosti i informacijskih znanosti 2011. a godinu nakon toga i na preddiplomskom studiju filmskog i TV snimanja na Akademiji dramske umjetnosti. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika i Hrvatskog društva filmskih djelatnika. Od 2011. aktivno izlaže u Hrvatskoj i inozemstvu i to na samostalnim izložbama fotografija i brojnim skupnim. Dobitnik je prve nagrade festivala Rovinj Photodays u kategoriji Arhitektura i Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu. Medij fotografije koristi za bilježenje i analitičko propitivanje društvene stvarnosti. Kroz pejzaž i arhitekturu prikazuje društveni prostor, kretanja i mijene. S trenutnim naglaskom na poslijeratni i tranzicijski pejzaž, propituje kako se različite ideje društvenog napretka reflektiraju u prostoru, kako politika i ekonomija oblikuju društvene odnose i individualna iskustva.

(T. K.)

 


Podijeli: Facebook Twiter