U petak prvi Dan kreativnosti u Rovinju

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

U prostorijama Multimedijalnog centra u Rovinju u petak započinje prvi Dan kreativnosti koji je zamišljen kao povod za razmjenu iskustava, znanja, ideja te povezivanje kulturnih institucija i izvaninstitucionalne kulturne produkcije kroz druženje nositelja projekata i programa u kulturi Istarske županije.

Naime, Istarska kulturna strategija IKS 2 temeljni je dokument u kojem su definirani konkretni ciljevi kulturnog razvitka Istarske županije, a oslanja se na Istarsku kulturnu strategiju 2009. – 2013. i poput svoje prethodnice nastavlja s provedbom zacrtanih projekata i programa od interesa za Istarsku županiju.

Osnaživanje kulturnog sektora, umrežavanje s ostalim organizacijama i ustanovama u kulturi i organizacijama civilnog društva kao i mnogim drugim s ciljem razvoja novih projektnih ideja neke su od zadaća kako IKS-a 2 tako i IKA-e (Istarske kulturne agencije). Na tom tragu i sa željom da se kultura u Istri i dalje razvija i mijenja, očekuje se da će Dan kreativnosti postati mjesto susreta i podrške, suradnje, planiranja i razvoja kulturnog sektora u Istri.

Bit će to prilika i za predstavljanje nekih od mnogobrojnih projekata i programa ustanova i organizacija u kulturi Istarske županije. Za sve zainteresirane osiguran je prijevoz autobusom iz Pule do Rovinja i natrag. Autobus kreće u 8.30 sati iz Pule (kod Veslačkog kluba), a povratak je planiran u 16 sati. Prijava je obvezna zbog ograničenog broja sudionika te će se zaprimati najkasnije do danas do 12 sati putem online obrasca na liku: http://goo.gl/forms/8kyzPMCMMt ili putem e-mail adrese [email protected]. (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter