U petak pocinju Titovi dani u Fažani

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvodnevna manifestacija Titovi dani u Fažani pocinje u petak prikazivanjem filma o Josipu Brozu Titu te otvaranjem izložbe slika i skulptura s Titovim likom u restoranu hotela Fažana u 18 sati, najavljeno je na konferenciji za novinare u Puli.

- Nismo dobili odobrenje Opcine da film prikažemo na Trgu sv. Kuzme i Damjana pa cemo ga prikazati u hotelu Fažana. Izložba ce biti otvorena i u subotu od 10 do 22 sata, kad je središnji dan manifestacije, naveo je Martin Matoševic, predsjednik Zajednice društava Josip Broz Tito Istarske županije.

Na manifestaciji se ocekuje 600 do 800 posjetitelja, najavio je. Medu njima ce biti clanovi 12 istarskih društava Josip Broz Tito buduci da se Fažana nedavno osamostalila izdvojivši se iz zajednicke udruge koju su cinili Fažana, Vodnjan i Svetvincenat, a predsjednik fažanskog društva je Engels Devescovi.

Postrojavanje kod bivše politicke škole u Fažani na rasporedu je u subotu u 14 sati, a od 15 do 17.30 sati održat ce se sportski susreti, odnosno natjecanja u briškuli i trešeti, remiju i pikadu, ekipa županijskih društava Josip Broz Tito. Narodni zbor s kulturno-umjetnickim programom pocinje u 18 sati te ce na njemu govoriti predstavnici Opcine Fažana, Društva Josip Broz Tito, županijskog Saveza antifašistickih boraca i antifašista te Istarske županije. Proglašenje pobjednika sportskih susreta slijedi u 19.30 sati nakon cega ce se nastaviti druženje uz grah.

- Povod ovogodišnje proslave je 120. obljetnica Titovog rodenja, a sva društva u Hrvatskoj imaju obavezu ocuvati uspomenu na lik i djelo Josipa Broza Tita. Cijeli svijet ga poštuje, a samo ga mi ocrnjujemo. Cinjenice o Titu treba prenositi i na mlade generacije jer se u školskim udžbenicima cesto prikazuje iskrivljena slika o njemu, rekao je Matoševic.

Organizatori manifestacije su Opcina Fažana, Turisticka zajednica Fažane, županijska zajednica Društava Josip Broz Tito, županijska SABA, a pokrovitelj je Istarska županija. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter