U petak počinje izložba hrane i pića

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

U petak u Domu hrvatskih branitelja počinje prodajna izložba hrane i pića "Histria", koja postaje tradicionalno je mjesto okupljanja proizvođača kvalitetnih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda iz cijele Hrvatske. Na izložbi će se predstaviti tvrtke, obrti i poljoprivredna gospodarstva, koji se bave proizvodnjom i prodajom hrane, alkoholnih i bezalkoholnih pića, ambalaže, itd… Izložba je prilika za kušanje i kupovinu novih proizvoda na tržištu i proizvoda označenih znakovima kvalitete. Sastavni su dio izložbe prezentacije i stručna predavanja, a posjetitelji će moći razgledati, probati i kupiti brojne proizvode od suhomesnatih proizvoda, meda i mednih proizvoda, sokova, džemova, ali i tradicijskog nakita.

Na izložbi se posebno predstavljaju novi proizvodi, odnosno proizvodi koji se prvi put predstavljaju ili stavljaju u prodaju, a koji nisu na tržištu dulje od godine dana. Također, proizvodi nositelji znakova kvalitete (Hrvatska kvaliteta, Halal, Otočni proizvod i drugo) posebno su označeni kako bi posjetitelji lakše identificirali dodatnu vrijednost takvih proizvoda. Program ovogodišnje izložbe započinje u petak (radno vrijeme izložbe je od 11 do 19 sati) a u 13 sati je svečano otvaranje uz predstavljanje Istarske zlatne kroštule i kandidiranje za Guinessovu knjigu rekorda.

Prošle godine na izložbi je sudjelovalo 176 izlagača iz 14 hrvatskih županija, od čega 44 iz Istre, te su 32 izlagača predstavili 53 nova proizvoda. Vipe od polovice proizvođača vraća se pulskoj izložbi više od deset godina, ali uvijek ima i onih novih, s novim proizvodima, što znači da je Histria prepoznata kao mjesto okupljanja u koje je uloženo puno truda i volje. (G. R.)


Podijeli: Facebook Twiter