U petak koncert kantautora Mema Remigija


Koncert poznatog talijanskog kantautora Mema Remigia (Erba, 1938.) održat će se u pulskoj Zajednici Talijana ovoga petka s početkom u 19 sati. Tim je povodom danas održana konferencija za novinare u pulskoj Zajednici Talijana, gdje je predsjednik ZT-a Fabrizio Radin predstavio taj događaj.

- Sredstvima Ministarstva vanjskih poslova Republike Italije u suradnji s Talijanskom unijom i ove godine nastavljamo se održavanjem kulturno-umjetničkih programa. S tim sredstvima za 2012. godinu realizirali smo CD posvećen Sergiu Endrigu, potom financirali talijanske programe na Sajmu knjiga u Istri, a održavaju se i tečajevi književnog prevođenja koje vodi poznata prevoditeljica Ljiljana Avirović. Memo Remigi, čije pravo ime glasi Emidio, nastupao je i zajedno sa Sergiom Endrigom, pa od tuda poveznica s Pulom. Ulaz je besplatan i pozivamo sve zainteresirane da prisustvuju. Sjedećih je mjesta oko 170, kazao je Fabrizio Radin.

Memo Remigi poznati je pjevač, tekstopisac i radijski voditelj. Među njegovim poznatijim izvedbama je ona u duetu sa Sergiom Endrigom u pjesmi "Dove credi di andare". Pisao je tekstove za Shirley Bassey, Ornellu Vanoni, Ivu Zanicchi i Ombrettu Colli. Brojne su i njegove pjesme za djecu predstavljene tijekom manifestacije "Zecchino d'oro".

Dugogodišnji je radijski voditelj, a radio je i na televiziji s najpoznatijim televizijskim mišićem Topom Gigiom. Posljednji njegov CD izišao je 2008. godine i donosi neke od njegovih najvećih hitova i do tada neobavljene pjesme. U programu u Zajednici Talijana će sudjelovati i glazbenik Bruno Krajcar. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter