U petak konačno osvježenje

(Milivoj MIJOŠEK)
(Milivoj MIJOŠEK)

Oblaci, kiša, grmljavina te mogućnost lokalnih neverina izgledni su za drugi dio petka i prvi dio subote. Temperature bi trebale pasti, i to u Istri i Primorju na oko 30 stupnjeva, dok bi u Gorskom kotaru i Lici mogle biti deset stupnjeva niže u odnosu na današnje, najavljuje Ivan Novak, dežurni meteorolog Pomorskog meteorološkog ureda Rijeka.

Na žalost do petka i osvježenja očekuju nas vrući, vrlo vrući i sparni dani, s temperaturama jedva stupanj manjim od visokih jučerašnjih, najavljuje Novak.

Sunčano, ali sa znatno nižim temperaturama od ovih "paklenih" bit će od nedjelje do srijede, kada se očekuje novi osvježavajući val. Nakon blagdana Vele Gospe ljeto se nastavlja, ali će temperaturne rekorde postavljati u nekom drugom djeliću planeta što se Zemlja zove.

Danas su se Pula i Rijeka pržila na 36 stupnjeva, dok je u Pazinu i u Karlobagu u 14 sati izmjereno 37 stupnjeva Celzijusa. Za utjehu, na Zavižanu je u isto vrijeme bilo 25 celzića. Temperature mora u Primorju i Istri su iznadprosječne te se kreću između 24 i 28 stupnjeva. (S. M. M.)


Podijeli: Facebook Twiter