U petak kiša i snijeg

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) upozorio je na svojim internetskim stranicama na nagle vremenske promjene koje se u Hrvatskoj ocekuju u petak, 7. listopada.

Poglavito na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj sutra je mjestimice moguca obilnija kiša (više od 30 milimetara, a mjestimice i više od 50 milimetara u kratkome vremenskom razdoblju).

Ponegdje, posebice na moru, bit ce izraženijih pljuskova i grmljavina (nevera) pracenih jakim i olujnim vjetrom, navodi DHMZ.

Dodaje da ce u unutrašnjosti sredinom dana i poslijepodne prolazno zapuhati jak sjeverac, koji mjestimice može imati i olujne udare. Na Jadranu ce puhati mjestimice jak jugozapadnjak i jugo s mogucim olujnim udarima, a sredinom dana na sjevernom dijelu zapuhat ce jaka i olujna bura (na otvorenome tramontana) s orkanskim udarima, koja ce do veceri zahvatiti i srednji Jadran.

U višem gorju Gorskoga kotara i Like, uglavnom iznad 700 i 800 metara nadmorske visine, uz zahladnjenje, ocekuje se susnježica i snijeg, upozorava Državni hidrometeorološki zavod.

Jutarnja temperatura zraka bit ce sutra u kopnenom djelu izmedu 10 i 15 Celzijevih stupnjeva, a na Jadranu izmedu 16 i 21. Najviša dnevna temperatura od 20 do 26 stupnjeva, a u gorskoj i središnjoj Hrvatskoj od 15 do 20, pri cemu ce od sredine dana biti osjetno hladnije.


Podijeli: Facebook Twiter