U petak i subotu posljednji Ri Rock festival

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sve je spremno za trideset i četvrti, Posljednji Ri Rock, koji će se održati u petak i subotu u Palachu. Stižu dvadeset i dva demo benda iz Primorja i Istre, a tu su i posebni gosti - riječka grupa One Piece Puzzle i osječka Gužva u 16-ercu.

Od dvadeset i dva prvotno najavljena benda koja će se boriti za jednu od tri vrijedne nagrade, nastup na Ri Rocku otkazala je krčka grupa Buco i kalašnjikovi, umjesto koje će nastupiti Šum, bend koji su prije nekoliko mjeseci osnovali zaljubljenici u glazbu inspirirani bluesom, indie scenom i elektronikom.

Iz Pazina u Rijeku stiže grupa Alarm koja postoji od 2010. godine. Bend svira melodični hardcore i do sada je održao gotovo 30 nastupa. Iz Pazina dolazi i grupa Bez identiteta. Do sad su objavili demo album "Ću ti levat bubanj" s pet pjesama, "Neubrano djevičanstvo" s 11 pjesama i najnoviji materijal, "Oslobodi se", koji sadrži osam novih pjesama koje će bend predstaviti nakon promocije u siječnju.

Buzetski Posljednji bunker djeluje od ožujka 2011. godine. Članovi benda koji svoju glazbu opisuju kao mješavinu ska/rock/punk žanra svojim socijalno-političkim pjesmama predstavljaju posljednju liniju obrane pred nasrtajem modernih konzumerističkih instant-trendova.

Na Ri Rock stiže i pulski bend Mighty Zazuum koji je već imao prilike nastupiti pred riječkom publikom. Pulu predstavlja i metalcore bend Mortal Divinity koji svira od ljeta 2010. Godinu dana kasnije snimili su materijal "Painting The Mirrors" koji će se predstaviti publici u Palachu.

Na Ri Rock se vraća i lovranska grupa The Shamrock nastala iz istoimenog punk sastava na 29. Ri Rocku. Bend svira folk, iza sebe ima brojne nastupe, demo "Sjećanje na Livade" s tri pjesme, a trenutno priprema prvi, ali svakako ne i posljednji studijski album. (Piše Ivana KOCIJAN/NL)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter