U petak i subotu otvorena vrata Istragrafike

Novi stroj obrađuje sto tisuća kutija na sat (A. POKRAJAC)
Novi stroj obrađuje sto tisuća kutija na sat (A. POKRAJAC)

Istragrafika je dobitnik ovogodišnje plakete Općine Kanfanar. Tim povodom, uz Dan općine, u petak i subotu od 14 do 17 sati moći će se razgledati tvornica i njen moderan proizvodni pogon. Najveća regionalna tvornice kartonske ambalaže je osnovana 1956., a 2006. je uz TDR preseljena u novu zgradu u kanfanarskoj industrijskoj zoni. U dvije tvornice, koje posluju u sastavu Adris grupe s 4.000 zaposlenika, radi značajan broj Kanfanaraca, najznačajniji su donatori općine, posebno u izgradnji infrastrukture.

Vodeći regionalni proizvođač kartonske ambalaže Istragrafika, koja posluje u sastavu Adris grupe, za pet milijuna kuna kupila je jedan od najmodernijih strojeva za lijepljenje zahtjevnih kartonskih kutija, poznatog švicarskog proizvođača.

Novi stroj zamjenjuje nekoliko faza završne proizvodnje kutija za pakiranje, koje su do sada obavljane na nekoliko manjih strojeva, uz teži fizički rad. Novi stroj može obraditi sto tisuća kutija na sat što je gotovo četiri puta više nego dosad. Stroj ima nekoliko zasebnih agregata, a u cijelosti je računalnu upravljan, tako da je gotovo onemogućeno nastajanje škarta.

Uz automatsko pakiranje sofisticirani stroj lijepi kutije na više točki sa računanom kontrolom nanosa ljepila i otisnutih digitalnih kodova, koje se sve više primjenjuje na tržištu. Ono što je jedinstveno stroj po zahtjevu kupaca može na kutije otisnuti podatke na Braillevom pismu za slijepe i slabovidne osobe. (A. POKRAJAC)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter