U petak i subotu do podne ušlo 70 tisuca turista

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvi srpanjski vikend donio je uobicajenu i za turisticke radnike priželjkivanu gužvu na istarske granicne prijelaze.

Podaci Policijske uprave istarske otkrivaju da je putem tri cestovna granicna prijelaza u petak, 6. srpnja stiglo 46 tisuca stranih turista te ih istovremeno otputovalo 26,5 tisuca. Zabilježena je i 4,1 tisuca domacih putnika koji su izašli iz Hrvatske i pet tisuca koji su u nju ušli.

U subotu do podne u Istru su putem cestovnih granicnih prijelaza stigle 24,4 tisuce inozemnih putnika te otišle 14,3 tisuce.

Broj hrvatskih državljana koji je prešao granicu i otišao u pravcu Slovenije iznosi 1.750, a oni koji su od tamo ušli u Hrvatsku 929. Dakle, u petak i subotu do podne ušlo je 70 tisuca stranih turista, a otišlo njih 40,8 tisuca.

HAK je u subotu objavio da je pojacan ulazak osobnih vozila na granicnim prijelazu Plovanija, a na Kaštelu u oba smjera. Za nedjelju HAK ocekuje pojacan promet osobnih vozila u smjeru mora na važnijim cestama u jutarnjim, a u smjeru unutrašnjosti u popodnevnim i vecernjim satima.

- Vece gužve i zastoji moguci su na Istarskom ipsilonu te duž Jadranske obale. Putnicki promet bit ce pojacan na granicnom prijelazu Kaštel. Zbog sparnog vremena vozacima koji voze na dužim relacijama savjetujemo cešce pauze i rashladivanje bezalkoholnim, negaziranim picima, zakljucuju iz HAK-a.

Avionima stiglo 4.800 putnika, vecinom Rusa

U pulsku zracnu luku u subotu je sletjelo i odletjelo 30 aviona koji su dovezli 4.800 putnika te odvezli njih 4.700. Kao i ranije vikende, pola od ukupnog broja aviona koji su sletjeli i odletjeli iz Pule bili su oni koji voze turiste iz Rusije, tocnije jedan avion je povezao Pulu sa Sankt Peterburgom, a svi ostali s Moskvom.

Preostali avioni stigli su iz Ukrajine, Srbije, Njemacke, Nizozemske, Engleske i Belgije. Istovremeno je sletjelo i odletjelo 10 malih aviona. U petak je stiglo i otišlo pet velikih i cetiri mala aviona, a u nedjelju ocekuju ponavljanje prometa od petka. Subota je dan najveceg prometa na pulskom aerodromu.


Podijeli: Facebook Twiter