U petak 4. mimohod branitelja Istarske županije

Detalj s prošlogodišnjeg mimohoda (Arhiva)
Detalj s prošlogodišnjeg mimohoda (Arhiva)

U petak, na dan obljetnice Oluje, odnosno na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, u Puli će se održati 4. mimohod branitelja Istarske županije, kojem će, kao i prethodne tri godine, pokrovitelji biti Grad Pula i Istarska županija. Prema dosadašnjim prijavama ove se godine očekuje tisuću sudionika mimohoda u koji su uključene braniteljske udruge Pule, Pazina, Poreča, Labina, Rovinja, Umaga, Buzeta te predstavnici lokalnih vlasti, Policijske uprave, JVP Pula i MORH-a.

Zbog mimohoda će u petak, od 10 do 11.40 sati, biti zatvorene ulice u središtu Pule na trasi kojom će kolona ponosa i slave prolaziti, a to su kao i prethodnih godina Kolodvorska, Amfiteatarska i Istarska ulica, potom Giardini te Laginjina ulica i raskrižje kod Istarskog narodnog kazališta i Doma branitelja. Program obilježavanja počet će u 8 sati misom u Katedrali, dok je u 9 sati zakazano polaganje vijenaca na Centralnom križu i odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, a isto će se učiniti u 9.30 sati u parku Franje Josipa na tamošnjem spomeniku braniteljima.

Mimohod počinje u 10 sati ispred Parka Franje Josipa te kreće navedenom trasom do Doma hrvatskih branitelja gdje se kolona očekuje oko 10.30 sati kada će učenici OŠ Šijana i Glazbene škole I. M. Ronjgova izvesti kratak program nakon čega će, tradicionalno, biti otvorena izložba radova članova braniteljskih udruga. (G. R.)


Podijeli: Facebook Twiter