U pet sportskih disciplina natjecalo se 450 mališana

(M.ANGELINI)
(M.ANGELINI)

Na terenima Sportsko-rekreacijskog centra Uljanik-Veruda u srijedu je održan 14. Olimpijski festival dječjih vrtića grada Pule na kojemu je sudjelovalo 450 djece iz 22 vrtića Pule i okolice u pratnji stotinjak odgajateljica. Polaznici dječjih vrtića natjecali su se u pet disciplina i to u muškoj i ženskoj kategoriji: trčanje na 50 metara, bacanje loptice, skok u dalj, štafeta 4×25 metara te mali nogomet.

Ženska i muška kategorija

Dobru zabavu mališanima je poželjela dogradonačelnica Elena Puh Belci, a manifestaciju je otvorila županijska pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije Patricija Smoljan. U ime Saveza sportova Grada Pule predsjednik Milan Sead Soldatić izrazio je zadovoljstvo što je ova hvalevrijedna sportska manifestacija i ove godine okupila velik broj natjecatelja.

Nakon napornih natjecanja, nešto iza podneva, bili su poznati i najbolji. Tako je u štafeti 4x25 metara za dječake prvo mjesto pripalo skupini Zečići DV Centar, drugo mjesto odnijela je skupina Pinokio, a treće Kuća od licitara. U istoj disciplini najbolje su bile djevojčice Kuće od licitara, drugo mjesto osvojila je skupina Suncokret DV Latice, a treće Zečići DV Centar.

U trčanju 50 metara za djevojčice najbrža je bila Lana Lucić iz DV Veseljko, druga Nina Božac iz istog vrtića, dok je treća bila Arwen Bracović iz skupine Suncokret DV-a Latice. U istoj disciplini najbrži dječak bio je Antonio Babić iz skupine Sunčice, drugo mjesto osvojio je Tomas Peternel iz Oblutka, a treće Adrian Cetina iz Snoopyja. U bacanju tenis loptice najbolja je bila Anika Jovanović iz Sunčice, druga je bila Ema Horvat iz skupine Zvjezdice DV Kaštanjer, a treća Helena Milotić iz DV Veseljka. Među dječacima tenis lopticu najdulje je bacio Dominik Božić iz Pinokija, drugi je bio Sandro Čavalić iz DV Monte Zaro, a treći Valentin Marinac iz Vjeverica.

Najbolji idu u Rovinj

U skoku u dalj najbolja je bila Sara Angelini iz DV-a Monte Zaro, druga je doskočila Aileen Dorić iz skupine Leptirići DV-a Izvor, a treća Lorena Divković iz skupine Zvjezdice DV-a Kaštanjer. Među dječacima najdalje je skočio Grgo Bodić iz Kućice od licitara, drugo mjesto pripalo je Antonu Katiću iz Pingvina, a treće Marku Stipiću iz skupine Veseli titići DV-a Dugin svijet. U malom nogometu najbolja ekipa među djevojčicama bila je iz Kućice od licitara, druge su se plasirale Zvjezdice iz DV-a Kaštanjer, a treće ekipa Rin-Tin-Tina. Među dječacima najboljim malim nogometašima pokazala se ekipa Šeširića, drugi su došli Zečići, a treći Tittići.

Sveukupni pobjednik 14. Olimpijskog festivala dječjih vrtića proglašena je ekipa Pinokio DV-a Pula, a nagradu za far play odnijela je ekipa Kapljice Centra za autizam. Najbolji natjecatelji ići će na županijsko natjecanje koje će održati u Rovinju krajem svibnja.

Olimpijski festival dječjih vrtića održan je pod pokroviteljstvom Grada Pule, a u organizaciji Saveza sportova Grada Pule. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter