U pet minuta dva izlijetanja s ceste

Vozačica koja je citroënom C4 sletjela s Vodnjanske ceste sama se pobrinula za izvlačenje i odvoz auta (M. ĆURIĆ)
Vozačica koja je citroënom C4 sletjela s Vodnjanske ceste sama se pobrinula za izvlačenje i odvoz auta (M. ĆURIĆ)

Danas su nešto nakon 10 sati Operativno-komunikacijskom centru PU istarske u razmaku od pet minuta stigle dojave o dva slijetanja vozila s ceste. Najprije je u 10.12 sati javljeno da je s kolnika Vodnjanske ceste, blizu skretanja za Galižanu, u raslinje kraj ceste sletjelo jedno vozilo.

No, ubrzo je javljeno da vozačica koja je bila sama u autu nije ozlijeđena te da će se sama pobrinuti za izvlačenje i odvoženje auta. Stoga prometna policija ondje nije ni obavila očevid. Ipak, neslužbeno smo doznali da je riječ o citroënu C4 kojim je vozačica upravljala iz smjera Vodnjana prema Puli kada je s mokrog kolnika izletjela na travnatu površinu s desne strane ceste.

Nakon što je prednjim dijelom pokosio stupić uz cestu auto se desetak metara kretao po travi, a onda je, padajući u jarak, oborio tanka stabla da bi na koncu završio na krovu među polomljenim granjem, oko dva metra ispod razine kolnika.

Sudeći po krhotinama u šipražju iz kojega je izvučen, na autu su razbijeni žmigavci i retrovizori.

Samo pet minuta kasnije, na Verudi Porat je s kolnika obilaznice, kod raskrižja s ulicom Monte Paradiso, sletio VW polo pulskih oznaka. Njime je upravljao 70-godišnji Puljanin, kojemu je najvjerojatnije pozlilo tijekom vožnje.

Naime, nedugo nakon što je polo s obilaznice prešao preko nogostupa pa završio u zelenilu, zaposlenica obližnjeg ugostiteljskog objekta vidjela je starijeg muškarca koji je s kišobranom u ruci hodao oko auta kao da je omamljen, a navodno se u jednom trenutku i srušio.

Iz PU istarske doznajemo da je muškarac gotovo cijeli dan proveo u bolnici na pretragama koje su pokazale da ima teške ozljede, odnosno krvarenje u mozgu, zbog čega je zadržan na neurokirurgiji. Zasad se međutim ne može sa sigurnošću tvrditi da je krvarenje u mozgu posljedica prometne nesreće jer postoji mogućnost da je upravo to razlog zbog kojeg je 70-godišnjaku pozlilo u vožnji. (M. KOŠTA)

 


Podijeli: Facebook Twiter