U Pazinu se gradi kilometar nove kanalizacije

(D. ŠIŠOVIĆ)
(D. ŠIŠOVIĆ)

U Kastavskoj ulici u staropazinskom Novom naselju započela je izgradnja gotovo kilometar duge kanalizacije mreže kojom će se tehnički znatno unaprijediti kvaliteta fekalne odvodnje u ovom dijelu grada, te za još nekoliko decimala povećati do sad postignuta razina pokrivenosti gradskog područja kanalizacijskom mrežom od čak 94 posto.

Kanalizacijski kolektor, čija je izgradnja počela na kamenitom tlu i za izvođenje radova prilično teškom terenu, ali na lokaciji s prekrasnim panoramskim pogledom na pazinsku kotlinu, bit će dugačak 996 metara, a njime će se omogućiti da se na kanalizaciju priključi novih 40 domaćinstava s ukupno 120 stanovnika. S ovim kolektorom spojit će se i kanalizacija iz pravca crpne stanice Foškići, koja na toj lokaciji onda više neće biti potrebna pa će se demontirati i premjestiti na neku drugu lokaciju.

Investitor ovog posla je gradska komunalna tvrtka Usluga-odvodnja, a vrijednost sustava je 1,249 milijuna kuna (bez PDV-a). Iz pazinskog se gradskog proračuna financira svega petina vrijednosti ove investicije, dok preostale četiri petine financiraju Hrvatske vode. Radove izvodi pazinska tvrtka Vladimir Gortan, a kanalizacija u kastavskoj ulici trebala bi se dovršiti u kolovozu ove godine. (D. ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter