U Pazinu otvoren 8. kazališni kamp

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvorište drevnog pazinskog kaštela bilo je prekrasna kulisa za otvorenje 8. kazališnog kampa koji se održava od 26. srpnja do 3. kolovoza. U šest radionica (dramski odgoj, mjuzikl, stilska vježbe sa stilom, glumacko-izvedbena, igrom do teksta i od ideje do kazališne predstave) nova ce znanja stjecati 87 polaznika iz cijele Hrvatske, od kojih je sedam iz Pazina.

Kamp je namijenjen djeci, srednjoškolcima i studentima koji se žele ozbiljnije baviti kazalištem, kao i prosvjetnim djelatnicima, posebno voditeljima kazališnih grupa i drugih slobodnih aktivnosti. Voditelji radionica su strucnjaci s podrucja dramske pedagogije i dramaturgije, a ima tu i režisera, glumaca i glazbenika.

"Najbolji projekti se stvaraju u kreativnom timskom radu uz strucne voditelje i jasnu viziju", rekla je Ines Kovacic Drndic, zamjenica gradonacelnika na otvorenju kampa. Umjetnicka voditeljica kampa Ines Škuflic Horvat potpisuje i režiju predstave kojom su glumci iz Ucilišta Zagrebackog kazališta mladih svecano otvorili kamp. Radi se o predstavi "Pošto željezo, Dansen?", spoju dvije Brechtove jednocinke s vrlo aktualnim temama otudenosti, nebrige, straha, osobne koristi pojedinca s jedne i pasivnosti s druge strane.

Organizator kampa je teatar Tirena iz Zagreba, radionice se održavaju u prostorima Pazinskog kolegija - klasicne gimnazije, a kazališni kamp sufinanciraju Istarska županija i Grad Pazin. Od 2009. dio je županijske kulturne strategije, a od lani se priznaje i kao strucno usavršavanje nastavnika jer se po završetku radionica dobiva potvrda Agencije za odgoj i obrazovanje. U sedam godina, koliko kamp djeluje, kroz njega je prošlo 600 polaznika. (S. BENIC)


Podijeli: Facebook Twiter